Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

10 λόγοι για να έρθετε για Πάσχα στον Πόρο

Γιατί η διαδρομή και μόνο, είτε από ξηρά είτε από θάλασσα, έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά, που θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε.


Γιατί μόλις μια ώρα απόσταση από τον πολύβουο Πειραιά και το άγχος της πόλης, θα βρεθείτε σε ένα ήρεμο, γαλήνιο τοπίο πλημυρισμένο από τα χρώματα και τις μυρωδιές της άνοιξης.

Εδώ η ζωή ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς, εναρμονισμένη πάντα στις εποχές της φύσης.


Για να επισκεφτείτε και να παρακολουθήσετε τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο, την μητρόπολη του Πόρου, που είναι διακοσμημένη με τοιχογραφίες του Κωνσταντίνου Παρθένη.



Για να ακολουθήσετε έναν από τους Επιτάφιους των εκκλησιών του Πόρου, που αφού διασχίσουν τα γραφικά σοκάκια, συναντώνται στον παραλιακό δρόμο, και ενώνονται σε ένα κοινό Επιτάφιο, με τιμητικό άγημα ναυτών να προηγείται και την μπάντα του Δήμου να παιανίζει ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής. Μια μοναδική εμπειρία γεμάτη θρησκευτική κατάνυξη και συγκίνηση, που θα πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε.

Γιατί μετά τον Επιτάφιο κανένας δεν κοιμάται. Περιμένουν τα ψητά χταπόδια, οι ποικιλίες με τα θαλασσινά και φυσικά τα καραφάκια με το ούζο. (Ένα έθιμο που όλοι τηρούμε με ευλάβεια). Δε χρειάζεται να σας πούμε που. Ακολουθείστε τις μυρωδιές!

Για να κάνετε Ανάσταση στον Άγιο Νικόλαο στο Γαλατά, όπου όλο το χωριό συγκεντρώνεται στην πλατεία της εκκλησίας, που θαρρείς πως φωταγωγείται ολόκληρη μόλις ακουστεί το «δεύτε λάβετε φως».

Για να δοκιμάσετε τη σπιτική μαγειρίτσα, στις παραδοσιακές οικογενειακές ταβέρνες και να τσουγκρίσετε τα κόκκινα αυγά και τα ποτήρια με τους ιδιοκτήτες.

Για να απολαύσετε τον οβελία υπό τους ήχους της θάλασσας, στις παραλιακές ταβέρνες που ανάβουν τις θράκες τους δίπλα στο κύμα!

Γιατί αν σας αρέσει η νυκτερινή ζωή, στα μπαράκια και τις ντίσκο θα ξαναζήσετε τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις, γιατί εδώ η διασκέδαση παραμένει ζωντανή όλες τις εποχές του χρόνου!

Για πάρα πολλούς ακόμα λόγους που θα ανακαλύψετε μόνοι σας και θα μας δώσουν μια θέση στην καρδιά σας!

Σας περιμένουμε!



Πως θα έλθετε:

Μπορείτε να έλθετε οδικώς μέσω Εθνικής οδού, Ισθμού, Πελοποννήσου στον Γαλατά (περίπου 2 ώρες. Για να περάσετε στον Πόρο, υπάρχουν οι βάρκες της γραμμής (κάθε 10 λεπτά, όλο το εικοσιτετράωρο) και τα φέρι μποτ (κάθε μισή ώρα 06.50-22.00).

Από Πειραιά, με ιπτάμενα δελφίνια, καταμαράν ή φεριμπότ (Λιμεναρχείο Πειραιά: 210-42.26.001-4).

http://www.tokanali.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου