Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το 1-0 του θρύλου και η τροφή για σκέψη

Το 1-0 του θρύλου και η τροφή για σκέψηΑυτό που αποδείχθηκε περίτρανα για μία ακόμη φορά στον πρώτο προημιτελικό του Ολυμπιακού με την Πρόκομ, είναι ότι οι αναλύσεις και τα σενάρια στον αθλητισμό έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά κάποιες φορές διαψεύδονται πανηγυρικά μέσα στο γήπεδο. Οι Πολωνοί για το μεγαλύτερο μέρος όσων ασχολούνται με την Ευρωλίγκα, θα ήταν εύκολη λεία για τον κυπελλούχο Ελλάδας, όμως έδειξαν ότι δεν έφτασαν καθόλου τυχαία στις οκτώ κορυφαίες ομάδες, ενώ δεν είναι διατεθειμένοι να παραδοθούν άνευ όρων. 

Με τους Αμερικανούς σε εθνικότητα και ταλέντο, αλλά ευρωπαίους σε νοοτροπία και ομαδικότητα Γουντς, Μπάρελ, Γιούιν και Λόγκαν και υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του διαβασμένου προπονητή τους Τόμας Πατσέσας, άγγιξαν το θαύμα στο ΣΕΦ, αφού ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να καρδιοχτυπήσει μέχρι τέλους, πριν τα μεγάλα ατού του πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και “γράψουν” το 1-0 στον δρόμο για το Παρίσι. Η Πρόκομ έχει αθλητικούς παίκτες, γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, αντίδοτο πολύ ισχυρό στον φετινό run and gun Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι”, λίγο έλειψε να πληρώσουν την χαλαρότητα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο, προιόν και της λογικής που επικρατεί ότι θα κάνουν χωρίς ιδρώτα το 3-0 στην σειρά. Όμως, ευτυχώς γι' αυτούς, η Πρόκομ δεν έχει φτάσει στο επίπεδο να ολοκληρώνει ανάλογες δικές της υπερπροσπάθειες και παράλληλα οι Πειραιώτες διαθέτουν κάποιους παίκτες-ηγέτες και γεννημένους νικητές (Κλέιζα-Τεόντοσιτς) που είναι ικανοί να κάνουν τη δουλειά, ακόμη και όταν η ομαδική προσπάθεια δεν αποδίδει σε υψηλό επίπεδο. 

Το πρώτο από τα ημίχρονα της προημιτελικής σειράς τελείωσε και από σήμερα κιόλας, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δουλέψει στο πως θα αντιμετωπίσει τα τρικ των Πολωνών με την ζώνη στην άμυνα και την προσαρμογή στην δική τους τακτική στα μετόπισθεν, στους μεγάλους σκόρερ που έχει η Πρόκομ. Την Πέμπτη είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιθετικά ο Ολυμπιακός θα είναι πιο διαβασμένος και δύσκολα θα εγκλωβιστεί όταν θα αναγκαστεί να παίξει σετ παιχνίδι τους Πολωνούς. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει η ίδια διάθεση στα ριμπάουντ και στην άμυνα όπως στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα. Το γεγονός ότι κατάφερε να μην πέσει θύμα έκπληξης σε μία μέτρια δική του βραδιά, την ώρα που ο αντίπαλος άγγιξε το τέλειο, λέει πολλά για το αποτέλεσμα που θα έχει η σειρά, αλλά και το μέγεθος της ομάδας που έχει φτοιάξει φέτος ο Ολυμπιακός. 

Με λίγη παραπάνω προσοχή, εφαρμογή των παραπάνω στοιχείων στο παιχνίδι και βελτίωση των λαθών σε ατομικό και προπονητικό επίπεδο, το έργο που θα δούμε την Πέμπτη θα είναι εντελώς διαφορετικό, ο Γιαννάκης θα βάλει το δεύτερο ροζ φύλλο από τα τρία που χρειάζονται στην τσέπη και το τρένο θα έχει μπει για τα καλά στον δρόμο για το Παρίσι. Άλλωστε η γενικότερη παρουσία του Ολυμπιακού φέτος, αξιζει αυτή την επιβράβευση και την παρουσία στην πόλη του φωτός. Με μία υποσημείωση όμως. Να επιβεβαιωθούν τα “αν” και οι αναλύσεις, διότι κάποιες φορές η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Για ρωτήστε και την Μακάμπι...


sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου