Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Αναγκαστική επιστροφή στο Λιμάνι του Πειραιά για τους επιβάτες του FLYINGCAT 1.



Για μία ακόμη φορά, δεύτερη φέτος, επιβάτες που προσεγγίζουν με πλοίο στο λιμάνι της Αίγινας αναγκάζονται να επιστρέψουν στο λιμάνι του Πειραιά και να μην αποβιβαστούν στο νησί. Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια του πρώτου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά προς την Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα το πλοίο FLYINGCAT 1 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Αίγινα και το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 7 το πρωί, φτάνοντας στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας δεν κατάφερε να ελλιμενιστεί.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε τόσο από επιβάτη του πλοίου, όσο και από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Αίγινας, στο σημείο πρόσδεσης των ιπταμένων βρισκόταν εκείνη τη στιγμή το F/D VENUS το οποίο θα αναχωρούσε στις 9 με προορισμό επίσης το λιμάνι του Πειραιά. Από το λιμεναρχείο δόθηκαν στον κυβερνήτη του σκάφους δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη αφορούσε το σημείο πρόσδεσης της υδροφόρας στην είσοδο του λιμανιού, καθώς η υδροφόρα δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι και η δεύτερη τη ράμπα από την εξωτερική πλευρά που δένουν συνήθως τα οχηματαγωγά. Ο κυβερνήτης προσπάθησε να προσεγγίσει, αλλά αποφάσισε ότι για την ασφάλεια του πλοίου και τον επιβατών έπρεπε να επιστρέψει τελικά στον Πειραιά.



Το γεγονός εξόργισε τους επιβάτες του πλοίου, που είδαν να φτάνουν στο λιμάνι της Αίγινας και να μην μπορούν να αποβιβαστούν. Σαφώς και για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβατών μόνο ο κυβερνήτης του μπορεί να αποφασίζει, όμως το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει διαστάσεις καθώς συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Το πλοίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μετέφερε είκοσι επιβάτες. Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο παρουσιάζει τις καιρικές συνθήκες μιάμιση ώρα αργότερα, κατά τη διάρκεια αναχώρησης του F/D VENUS στις 9 το πρωί.
http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου