Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

20 τόνους αμύγδαλα Αμερικής με έντομα «μπλόκαρε» η Νομαρχία Πειραιά

Άλλη μια επιτυχία, την δεύτερη μέσα στον Μάρτιο, σημείωσαν οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενεργούν για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων φυτικής προέλευσης που φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή.


Ειδικότερα, μετά την απαγόρευση εισόδου από το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά σε 37,2 τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση ντολμαδάκια –κονσέρβα από την Κίνα (βλ. δελτίο τύπου Νομ. Πειραιά 15-3-2010), οι ελεγκτές της Νομαρχίας μπλόκαραν στην πύλη εισόδου προϊόντων του μεγάλου λιμανιού, φορτίο με 19,958 τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση αμύγδαλα χωρίς κέλυφος, προέλευσης ΗΠΑ.


Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο της Νομαρχίας, το προϊόν που ήταν αποθηκευμένο σε κοντέινερ και συσκευασμένο σε 20 σάκους, παρουσίαζε προσβολή από έντομα με εμφανείς μακροσκοπικές μεταβολές και αλλοιώσεις.

Για το λόγο αυτό διατάχθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής του στη χώρα μας, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι εν όψει του Πάσχα, οι έλεγχοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν εντατικοποιηθεί σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησής τους.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Ο εντοπισμός μέσα σε λίγες ημέρες πάνω από 57 τόνων ακατάλληλων προϊόντων, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την τεράστια δουλειά που κάνουμε στην Νομαρχία Πειραιά για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των καταναλωτών. Πρωταγωνιστές αυτού του αγώνα είναι αδιαμφισβήτητα οι ελεγκτές μας, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι έλεγχοι μας ενόψει της γιορτής του Πάσχα, έχουν ήδη ενταθεί, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που θα φτάσουν στο πασχαλινό τραπέζι».


www.nomarhiapeiraia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου