Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ



Τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται μια επίθεση σε αιρετούς του Δήμου Νίκαιας και την προσωπική τους περιουσία, από το ΙΚΑ.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Νίκαιας και για λόγους αρχής, είναι σήμερα συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του στο ΙΚΑ πληρώνοντας ακόμη και συσσωρεμένες υποχρεώσεις όλων των προηγούμενων ετών, υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν πολύ πριν αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΤΕΟΠΑΝ) έχει τακτοποιήσει χρέος 800.000€ παρ’ ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία να κλείσει.
Επίσης υπάρχουν εκκρεμότητες για χρέη της προηγούμενης δεκαετίας που αμφισβητούνται και έχουν ακολουθήσει το δόμο της εκκαθάρισης από τα διοικητικά δικαστήρια, χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται καθόλου η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Θα πρέπει να απαντήσει η Διοίκηση του ΙΚΑ και οι υπηρεσιακοί του παράγοντες:
· Που ήταν τόσα χρόνια όταν δημιουργούνταν τα χρέη;
· Πως είναι δυνατόν αμφισβητούμενα χρέη του 1998 να ζητούνται σήμερα από τις προσωπικές περιουσίες αιρετών;
· Πως είναι δυνατόν να έχουν βγει στον πλειστηριασμό τα σπίτια της Δημοτικής Συμβούλου και πρώην Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κας Ποζατζίδου και του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού κ. Αγγελινιάδη, για χρέη που δημιουργηθήκαν πριν μια δεκαετία, όταν κανείς από τους δύο δεν ήταν καν Δημοτικός Σύμβουλος;
· Άραγε αυτός είναι ένας τρόπος να αποθαρρύνεται ο λαός να ασχολείται με τα κοινά;
Ο Δήμος Νίκαιας απαιτεί να σταματήσει κάθε μορφής δίωξη, η οποία μάλιστα λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, όταν ισχύουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Στο θέμα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση η Κυβέρνηση, η Διοίκηση του ΙΚΑ και τα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αξίζει να τονιστεί ότι το ΙΚΑ διεκδικεί από το Δήμο Νίκαιας ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων πάνω από μια δεκαετία, όταν μάλιστα αυτές έχουν καταβληθεί στο ΤΕΒΕ, αφού οι εργαζόμενοι απασχολούνταν στο Δήμο με συμβάσεις μίσθωσης έργου.
http://grtypounikaias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου