Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση-Φωτιά των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου ΠΕΙΡΑΙΑ...


Η Δημοτική Αρχή  βρισκόμενη σε παραλήρημα απόγνωσης, βλέποντας ότι το τέλος της τετραετίας πλησιάζει και η ώρα της κρίσης επίσης, καταφεύγει με απεγνωσμένες προσπάθειες να πείσει  για την Αθωότητά της στο μείζον θέμα της Καθαριότητας του Πειραιά.


      Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή κρίνεται από την Καθαριότητα της Πόλης, απεμπολίζει από πάνω της κάθε ευθύνη γι’ αυτήν και ψάχνει να βρει εύκολους στόχους να τις επωμίσει, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως τη μοναδική «αναμάρτητη», που ναι μεν θέλει  αλλά δεν την αφήνουν να «αγιάσει».

      Είναι αφελές μικροπολιτικό παιχνίδι να ρίχνει όλα τα βάρη και τις ευθύνες στους εργαζόμενους προσδοκώντας στην άφεση «αμαρτιών» από τους Δημότες της.

     ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

      Για πόσο ακόμα θα τριγυρνάτε μες τις νύχτες ψάχνοντας ενόχους και «αλήτες»?

      Δώσατε(?) τόσα χρήματα για να πάρετε ρομποτικούς  κάδους, press container, 8 νέα οχήματα, μπλε κάδους ανακύκλωσης, τοποθετείτε υπόγειους κάδους στις γραμμές του ΤΡΑΜ (?), αλλά δεν είπατε ποτέ πόσα. Και το κάνετε αυτό γιατί δεν έχετε δώσει ούτε Σεντ.

      Πολιτική  στα δικαστήρια δεν νοείτε από  έμπειρους πολιτικούς, είναι πολλοστή φορά που καταφεύγετε στους εισαγγελείς  για να διώξουν εργαζόμενους σας έγινε ρουτίνα. Φυσικά και δεν περιμένουμε να μας δικαιώσει κανένα δικαστήριο, αλλά βγάλτε τα ουσιώδη στερημένα επιχειρήματά σας στο κόσμο.

      Περιμένατε  από εμάς να σας στείλουμε έγγραφο  αίτημα σε κάτι που κάνατε σκοτεινά-μυστικά τελείως - και δεν το ήξερε κανένας, πολύ περισσότερο ο κόσμος? Θα είμαστε το λιγότερο αφελείς κι όχι αστείοι όπως μας χαρακτηρίζετε. Αστείες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εκλάμψεις διαύγειας νου, αυτού που  σχεδίασε τον τρόπο τοποθέτησης των GIS και όχι GPS όπως σκοπίμως τα περιγράφετε. Φάσκετε και αντιφάσκετε, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό(23/3/2010)  λέτε «Εμείς αυτό που θέλουμε , δεν είναι να παρακολουθούμε αν δουλεύει ο οδηγός» ενώ στο Δελτίο Τύπου (24/3/2010) λέτε «η υπηρεσία έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ξέρει που βρίσκονται  κι αν δουλεύουν». Αποφασίστε τι θέλετε επιτέλους….

      Ο πρόεδρος της επιτροπής λέγεται κύριος Γ……… επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και όχι αυτός που επικαλείστε, σε λάθος επιτροπή μάλλον πήγατε.

      Το  αν είμαστε το τρίτο , το δεύτερο  ή το έκτο Σωματείο του Δήμου Πειραιά στα δικά σας μάτια δεν μας ενοχλεί, σημασία έχει να μην γίνουμε πρώτοι αλλά συμβιβασμένοι και «υποδουλωμένοι», όπως μας θέλετε εσείς.

      Το  ξέρουμε ότι δεν μας αντιπαθείτε , το είπαμε όσο πιο κομψά μπορούσαμε, εσείς μας μισείτε. Γιατί δεν  υποταχθήκαμε και δεν θα το κάνουμε  ποτέ.

      Θέλετε  τους εργαζόμενους ανώνυμους και  χωρίς προσωπικότητα, αλλά δυστυχώς για σας μ’ αυτήν τη προσωπικότητα οδηγάμε, καθαρίζουμε, επισκευάζουμε και στεκόμαστε με αξιοπρέπεια στην κοινωνία.

      Είναι φανερό ότι μας προκαλείτε, ότι επιδιώκετε τις κινητοποιήσεις μας για να έρθετε πιο κοντά στα σχέδια σας, να προωθήσετε τους εργολάβους στον τομέα της Καθαριότητας κι όπου  αλλού θελήσετε. Εσείς μας ωθείτε στα άκρα για να γεμίσει ο Πειραιάς σκουπίδι και να παίξετε το καλοστημένο σενάριο σας. Είναι πλέον γνωστό το κόλπο, πρώτα απαξιώνουμε και μετά πουλάμε.

      Δεν θα γίνουμε όμως συμπρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου. Χριστούγεννα εφεύρατε την καρατόμηση της Δ/νσης Καθαριότητας και Πάσχα φέρατε και εγκαταστήσατε τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ. Θα ταχθούμε με τη θέληση των Δημοτών που είναι και δική μας, δεν εξαγγέλλουμε καμία απεργία, άσχετα αν εσείς αυτό αναπαράγετε όπου σταθείτε, αλλά θα αγωνιστούμε με άλλες μορφές αγώνα που δεν θα έχουν επίπτωση στην καθημερινότητα του Δημότη.

      Προσπαθείτε να διασπάσετε την ενότητα των  εργαζομένων με διάφορα τερτίπια και τεχνάσματα. Αλλά εμάς αυτά μας δυναμώνουν. Γιατί συνδικαλιστική μειοψηφία δεν είμαστε εμείς, όπως μας αποκαλείτε, που αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα δικαιώματά μας. Μειοψηφία είναι αυτοί που αναδιπλώνονται για να γίνουν σε σας αρεστοί και υποχείρια. Τέτοιοι δεν έχουν θέση στο Σωματείο μας και στις αρχές μας. Τους «Εφιάλτες» θα τους κατασκευάζετε όπου αλλού μπορείτε, όχι σ’ αυτό το Σωματείο.

        Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε  να υιοθετείτε δικές μας προτάσεις  και ιδέες γιατί τόσα χρόνια η δική σας βρύση είχε στεγνώσει από τέτοιες, ας είναι και κάτω από το πρίσμα της αντιπαράθεσης και της πίεσης μας. Αλλά κοινοποιήστε μαζί με το απολογιστικό χτεσινό Δελτίο Τύπου και την έκθεση των Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που λάβατε στις 2 /3/2010 με αρ.πρωτ ΣΕΕΛΔ/ΦΙΔ/2160. Αρ. Έκθεσης 111/Α/2010, για τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις και συνθήκες εργασίας όπως τις περιγράφουν. Μην σταματάτε μόνο στις δύο ώρες εργασίας, στους ανακαινισμένους χώρους και στα λεφτά που μας πληρώνετε. Τα δικά μας έσοδα και εκκαθαριστικά μισθοδοσίας είναι διάφανα και στη διάθεση όποιου θέλει να ελέγξει την αλήθεια.

      Μη διαλαλάτε το πόσο καλοπληρωτές είστε γιατί μας χρωστάτε, ανάξια λόγου για εσάς αλλά βιοποριστικά για εμάς και τις οικογένειες μας, τα κρατάτε σκόπιμα και εκδικητικά κλεισμένα στο συρτάρι και μετά από πίεση τα βγάζετε.

         Μπορεί να δουλεύουμε στα σκουπίδια αλλά δεν είμαστε σκουπίδια. Ούτε μάσκες και κουκούλες φοράμε, τις αφήνουμε για κάτι «δημοκράτες» πολιτικούς που αρέσκονται και νοσταλγούν τις μέρες εκείνες που δακτυλοδεικτούσαν τους ανθρώπους του αγώνα και του μόχθου. Αποκτώντας έτσι την εύνοια της «Άρχουσας Τάξης».

      Συνεχίστε να δίνετε άφθονα χρήματα για εκσυγχρονισμένα  προγράμματα τηλεματικής και  μην προσλαμβάνετε εργατικό δυναμικό που το χρειάζεται όσο τίποτε άλλο η Καθαριότητα. Στο τέλος θα βγείτε στον κόσμο και θα πείτε ότι καταφέρατε να μαζεύετε το σκουπίδι με ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ μέσω των κομπιούτερ που αγοράζετε.

Καλό  το παραμύθι σας και είχε και ένα  δράκο. 

piraeuspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου