Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ήσυχοι θα μπορούν πια να κοιμούνται οι κάτοικοι της Αγίας Άννας

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώνεται στην περιοχή της Αγίας Άννας στο σύνολό της και αφορά στην ολοκλήρωση του αποχετευτικού αγωγού ομβρίων.

Στη λεκάνη απορροής που περικλείεται μεταξύ της Κηφισού, της Π. Ράλλη και της Αγίας Άννης κατασκευάστηκε ένα δίκτυο αγωγών περίπου 2km με μέγιστη διατομή 1,6 m και ελάχιστη 1 m.
Ήσυχοι θα μπορούν πια να κοιμούνται οι κάτοικοι, καθώς το μεγάλο αυτό έργο που κόστισε 3.000.000 € θα απαντήσει οριστικά το φόβο των πλημμύρων που έχει απασχολήσει την περιοχή της Αγίας Άννας στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα ο αγωγός «πέρασε» από τη λεωφόρο Αγίας Άννης, τις οδούς Διστόμου, Οδ. Ελύτη, Καλαβρύτων, Ηρώων, Καζαντζάκη, Θεοτοκά, Σεφέρη, Βρεττάκου, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες ξεκινούν οι εργασίες στις οδούς Κορνάρου και Αθανάτων.
Και στο κέντρο του Δήμου έγιναν όμως παρεμβάσεις, καθώς εμπλουτίστηκε το υφιστάμενο δίκτυο με σχάρες περισυλλογής σε σημεία όπου σημειωνόταν πρόβλημα. Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως την οδό Νάξου και Θεμιστοκλέους, την οδό Ευρώπης (από Φλέμιγκ έως Φαλήρου) και την οδό Νικηταρά (από Διονύσου έως πλατεία Ελευθερίας). Στην πλατεία Βενιζέλου τοποθετήθηκαν αγωγοί και σχάρες για τη συλλογή των ομβρίων.
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι με παρέμβαση της Νομαρχίας Πειραιά θα κατασκευαστεί το δίκτυο ομβρίων στην περιοχή του Άνω Ρέντη.

Προς το παρόν, μετά το Πάσχα θα δημοπρατηθεί το 2ο τμήμα του βασικού συλλεκτήρα ομβρίων, το οποίο θα περνά κάτω από τις γραμμές του τρένου και θα πηγαίνει στην περιοχή του Άνω Ρέντη.

Το έργο αυτό αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, θα καλυφθεί εξολοκλήρου από τη Νομαρχία Πειραιά και το

Δ’ Κ.Π.Σ και έχει προϋπολογισμό 5.100.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου