Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Attika Enduro Cup.Έρχεται στην Αίγινα τον Απρίλιο

Την Κυριακή 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ο 1ος αγώνας enduro στην Αίγινα στα πλαίσια του Attika Enduro Cup 2010. Πρόκειται για ένα απαιτητικό μηχανοκίνητο άθλημα μοτοσικλέτας, το οποίο περιλαμβάνει διαδρομές εκτός δρόμου, από δασικούς χωματόδρομους μέχρι δύσβατα μονοπάτια. Οι δυνατότητες των σύγχρονων μοτοσικλετών επιτρέπουν με τον κατάλληλο χειρισμό από τον αναβάτη, την διάσχιση από σημεία όπου η πεζή διέλευση μπορεί να είναι δύσκολη έως αδύνατη. Για αυτό τον λόγο οι μοτοσικλέτες έχουν μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, μικρό βάρος, σε συνδυασμό με αυξημένη ιπποδύναμη και ειδικά ελαστικά. Την διαφορά όμως κάνει ο αναβάτης, συνθέτοντας μια οδική χορογραφία, με αντίπαλο το χρονόμετρο και τις αντίξοες φυσικές συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο ότι δανείζεται την ονομασία του από την αγγλική λέξη endurance -αντοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή από το φορέα της διοργάνωσης την Attika Enduro Cup στον αγώνα που θα γίνει στην Αίγινα στις 18 Απριλίου αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου εκατό αθλητές, ενώ οι διαδρομές που ακόμα ολοκληρώνονται περνάνε σχεδόν από όλη την Αίγινα.
 Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν δις επαναλαμβανόμενο κύκλο πενήντα περίπου χιλιομέτρων, αριστερόστροφου, που φθάνει Ανιτσαίου από την μία μεριά, Τούρλο από την άλλη με επιστροφή από Μεσαγρό και Παλαιά Χώρα και μέσω του ρέματος κλείνει ο κύκλος στο Λεόντη, όπου θα είναι και η μία ειδική του αγώνα (στον χώρο του μελλοντικού λιμανιού). Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο παλιά μονοπάτια και λιγότερο δασικοί ή αγροτικοί δρόμους. Το 2o Attika Enduro Cup στην Αίγινα στις 18 Απριλίου είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.
 
http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου