Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Και νέες περιπτώσεις μη έγκυρων ατομικών βιβλιαρίων υγείας στέλνει στον Εισαγγελέα η Νομαρχία Πειραιά

Ακόμη 19 μη έγκυρα ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτή τη φορά από την περιοχή των Μεθάνων, απέστειλε για περαιτέρω έρευνα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών η Νομαρχία Πειραιά.


Όπως διαπιστώθηκε από τους συντονισμένους ελέγχους των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας τα εν λόγω βιβλιάρια, είχαν εκδοθεί ή θεωρηθεί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.


Σύμφωνα με το νόμο τα ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκδίδονται και θεωρούνται από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Νομάρχη μπορεί την αρμοδιότητα αυτή να αναλάβει άλλη δημόσια υγειονομική υπηρεσία που στην περίπτωση του Πόρου και της Τροιζήνας θα μπορούσε να είναι το Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Το Κ.Υ. Γαλατά ωστόσο από τον Οκτώβριο του 2007 έχει ενημερώσει ότι σταματά την έκδοση ατομικών βιβλιαρίων υγείας και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να προσέρχονταν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά πράγμα που στη περίπτωση των 19 αυτών βιβλιαρίων δεν συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Νομαρχία Πειραιά είχε αποστείλει στην εισαγγελία Πειραιά για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών άλλες 24 περιπτώσεις ατομικών βιβλιαρίων υγείας από την περιοχή του Πόρου και της Τροιζήνας που επίσης είχαν εκδοθεί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, ενώ σε ορισμένα εξ αυτών ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά υπέγραφε ιδιώτης ιατρός οποίος δεν έχει αρμοδιότητα υπογραφής και δεν ανήκει στο δυναμικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Νομαρχίας Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στην Νομαρχία Πειραιά συνεχίζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα την προσπάθεια καταπολέμησης φαινομένων αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης στο δημόσιο βίο. Η κινητοποίησή μας υπήρξε άμεση και στην συγκεκριμένη υπόθεση με τα βιβλιάρια υγείας. Οι υπηρεσίες μας έχουν ήδη διενεργήσει ελέγχους σε 43 περιπτώσεις και συνεχίζουν, στέλνοντας ταυτόχρονα όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα προκειμένου να αποδοθούν οι όποιες ποινικές ευθύνες».

http://www.nomarhiapeiraia.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου