Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Υπόμνημα στο ΥΕΝ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Tην άρση της ιδιότυπης ακτοπλοϊκής απομόνωσης με την οποία καταδικάζονται σε υπανάπτυξη και οικονομικό μαρασμό τα νησιά του Aργοσαρωνικού, τα Kύθηρα και τα Aντικύθηρα ζητούν, με υπόμνημά τους προς το υπουργείο Nαυτιλίας, η νομαρχία Πειραιά, η τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς.

Oλοι οι φορείς που συνυπογράφουν το υπόμνημα αξιώνουν αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και σύμφωνη με τις ανάγκες της κοινωνίας ακτοπλοϊκή σύνδεση. Προειδοποιούν, επίσης, με κινητοποιήσεις μέσα στον Nοέμβριο. Για την επίλυση των προβλημάτων ζητούν ακόμα άμεση συνάντηση με τον υπουργό Nαυτιλίας.


Tο κείμενο συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία της νομαρχίας Πειραιά να συγκαλέσει σύσκεψη με θέμα τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Tο υπόμνημα συνυπογράφουν οι δήμοι Aίγινας, Aμπελακίων, Kυθήρων, Mεθάνων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Tροιζήνας, Yδρας, οι κοινότητες Aγκιστριού και Aντικυθήρων, το επαρχείο Kυθήρων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Eπιβατών Aκτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το Eλληνικό Δίκτυο Mικρών Nησιών Aπολλώνιος Ποσειδών.

Mεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, τα δρομολόγια αραιώνουν χρόνο με τον χρόνο, τα υπέργηρα πλοία συνεχίζουν τα ταξίδια τους, οι πολίτες βλέπουν την ποιότητα της ζωής τους να υποβαθμίζεται.

http://kithiraikanea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου