Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Η αλήθεια για την καθαριότητα στον Πειραιά


ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δελτίο Τύπου

24/3/2010
Η κατάληψη του Δημαρχείου από μία συνδικαλιστική μειοψηφία, η παρεμπόδιση των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους και η ακινητοποίηση των απορριμματοφόρων συσσωρεύουν σκουπίδια στην πόλη, ταλαιπωρούν τους πολίτες και δυσφημούν τον Πειραιά.
Ο Πειραιάς είναι καθαρός μόνο όταν η συνδικαλιστική μειοψηφία επιτρέπει στους εργαζομένους στην καθαριότητα να εργαστούν.

Η συνδικαλιστική μειοψηφία, εντελώς αδικαιολόγητα, αφήνει ξανά τον Πειραιά στο έλεος των σκουπιδιών. Οι ισχυρισμοί της είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι καταγγελίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων είναι τουλάχιστον αστείες. Τα απορριμματοφόρα είναι περιουσία του Δήμου. Η υπηρεσία έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ξέρει που βρίσκονται και αν δουλεύουν.
Δεν υφίσταται εργασιακό αίτημα που να δικαιολογεί τέτοιες κινητοποιήσεις. Αυτό έκρινε η δικαιοσύνη τα Χριστούγεννα που κήρυξε παράνομη την απεργία τους. Αυτό έκρινε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που διέταξε έρευνα πρόσφατα για την κατάληψη του ΧΥΤΑ Φυλής. Αυτό αποφάνθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμος, για την περίπτωση των GPS. Ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας καθαριότητας με χρήση και της τηλεματικής, που είναι απόλυτα σύμφωνη με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, επιτρέπει τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας και οδηγεί σε έναν καθαρό Πειραιά.Με παγωμένα τα δημοτικά τέλη για τέσσερα χρόνια, τοποθετήσαμε ρομποτικούς κάδους, press containers χαρτιού και μπλε κάδους ανακύκλωσης. Εκσυγχρονίσαμε το στόλο μας με απορριμματοφόρα φυσικού αερίου. Εκσυγχρονίσαμε το οργανόγραμμα και δημιουργούμε νέα Διεύθυνση Οδοσάρωσης. Υλοποιούμε οκτώ προγράμματα ανακύκλωσης.Παράλληλα προωθούμε το πρόγραμμα τριών τρακτόρων μεταφόρτωσης με μικρά δορυφορικά οχήματα κατάλληλα για τους στενούς δρόμους των συνοικιών. Χωροθετούμε τρεις σταθμούς μεταφόρτωσης. Διεκδικούμε 24ωρη λειτουργία του ΣΜΑ Σχιστού. Τοποθετούμε υπογειοποιημένους κάδους στη διαδρομή του ΤΡΑΜ.Υλοποιούμε με αποφασιστικότητα το πρόγραμμά μας. Καθαρίζουμε τον Πειραιά από τα σκουπίδια.
http://www.pireasnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου