Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο κύριος Κώστας Γαλάνης για το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2010 του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας



Για το καινούργιο πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου και τις εκδηλώσεις που θα απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, μίλησε l ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας κύριος Κώστας Γαλάνης. Ο κύριος Γαλάνης παρουσίασε τους στόχους του φετινού προγράμματος, αλλά και τις προσπάθειες του Συλλόγου για
την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών του νησιού και για τη διατήρηση της ποιότητας των εκδηλώσεων, που γίνονται τόσο στον εκθεσιακό χώρο, όσο και στην αυλή του Λαογραφικού.
"Κάθε χρόνο το σκεπτικό μας είναι να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερες εκδηλώσεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των μεγάλων, καλών εκδηλώσεων, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο σκοπός του Λαογραφικού Μουσείου είναι η υποστήριξη των Αιγινητών καλλιτεχνών, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεριλαμβάνουμε στις εκθέσεις, που γίνονται στην αίθουσα του μουσείου και καινούργιους καλλιτέχνες, Αιγινήτες που κατά κανόνα κάνουν τα πρώτα βήματά τους ώστε να τους υποστηρίξουμε" είπε ο κύριος Γαλάνης, αναδεικνύοντας την ανάγκη για τη στήριξη και την προβολή της δουλειάς των νέων ανθρώπων του νησιού μας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων 2010 του Λαογραφικού μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

"Στα πλαίσια των μεγάλων εκδηλώσεων, όπου προσπαθούμε κάθε χρόνο να βελτιώσουμε το επίπεδο του Λαογραφικού Μουσείου και της Αίγινας, φέτος έχουμε δύο πολύ μεγάλες εκθέσεις, δύο πολύ μεγάλων καλλιτεχνών: του Ανδρέα Βουρλούμη και του Παύλου του Σάμιου. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο ότι στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα θα μας μιλήσει για το έργο του Καπράλου. Την ίδια περίοδο έχουμε κανονίσει να παρουσιαστεί στο Λαογραφικό Μουσείο η διδακτορική εργασία ενός αρχιτέκτονα που βραβεύθηκε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και που αναφέρεται στο Μουσείο Καπράλου", συνέχισε ο κύριος Γαλάνης ενημερώνοντας μας για τις μεγάλες εκθέσεις που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας θα γίνει μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων από φορείς του νησιού υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας. Το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί σύντομα. Με την ευκαιρία ο κύριος Κώστας Γαλάνης θέλησε να ευχαριστήσει τον εικαστικό Νεκτάριο Κοντοβράκη, για τη βοήθεια που πρόσφερε ειδικά στο θέμα τις επιλογής του χρωματισμού, κατά το πρόσφατο εξωτερικό βάψιμο του μουσείου. Για το αναγκαίο αυτό "φρεσκάρισμα" το κόστος των χρωμάτων κατέβαλε ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, ενώ το κόστος της εργασίας ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης.
http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου