Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Με αμείωτη ένταση και αποτελεσματικότητα, συνεχίζεται από την Νομαρχία Πειραιά η μάχη των ελέγχων σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των καταναλωτών.



Τελευταία επιτυχία έρχεται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά και αφορά την κατάσχεση συνολικά 2.324 κιλών ακατάλληλων για κατανάλωση και βρώση προϊόντων ζωικής προέλευσης, ιδιοκτησίας της εταιρείας Διεθνής Ναυτιλιακή Εφοδιαστική ΕΠΕ, που εντόπισαν τα αρμόδια κλιμάκια ελ,έγχου κατά το σαφάρι τους στην αγορά, στις 18 Μαΐου 2010.

Πρόκειται ειδικότερα για:

1500 κιλά κατεψυγμένα προϊόντα ζωικής προέλευσης που βρέθηκαν στην αποθήκη της εταιρείας στον Πειραιά, αποθηκευμένα σε ψυκτικούς θαλάμους χωρίς την προβλεπόμενη από την κτηνιατρική νομοθεσία άδεια λειτουργίας και αριθμό έγκρισης. Ο ιδιοκτήτης άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

824 κιλά διάφορα κατεψυγμένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που εντοπίστηκαν σε ψυκτικό θάλαμο που κατέχει η εταιρεία σε ψυγεία στη Δραπετσώνα και κατασχέθηκαν, λόγω λήξης ορίου συντήρησης. Ο ιδιοκτήτης παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν επί τόπου με βάση την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

Για τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνεται ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν αποτρέψει να καταλήξουν στο τραπέζι μας σε 20 συνολικά τόνους ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Είναι γνωστό ότι στην Νομαρχία Πειραιά η μάχη των ελέγχων δεν σταματά λεπτό. Είναι διαρκής και καθημερινή. Είναι συνεπής και αποτελεσματική. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αποδεικνύουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι ελεγκτικές μας υπηρεσίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών».
2.234 κιλά ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης κατέσχεσε μέσα σε μία μέρα η Νομαρχία Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου