Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Οίκος του Ναύτου : Διιστάμενες απόψεις για την «ύποπτη» φωτιά

Κυριολεκτικά πάνω στις στάχτες των εγγράφων που κάηκαν στην ύποπτη από κάθε άποψη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στον Οίκο του Ναύτου, εκδηλώνεται και μια σοβαρή σύγκρουση μεταξύ της απελθούσας και της νέας διοίκησης του Ο.Ν.. Συγκεκριμένα, στελέχη που φέρεται να
απηχούν τις απόψεις της προηγούμενης διοίκησης, εμφανίζονται να υιοθετούν την εκδοχή ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε συνεπεία αβλεψιών και ανθρώπινων λαθών σε προγραμματισμένες εργασίες οξυγονοκόλλησης. Από την άλλη πλευρά, κύκλοι της Γ.Γ. Ναυτιλιακής Πολιτικής και κυρίως της νέας διοίκησης, εξέφραζαν έντονες αμφιβολίες για το αν μπορεί να έχει βάση η παραπάνω εκδοχή, δεδομένου του γεγονότος ότι στον φωταγωγό του κτηρίου, που στεγάζει το κτήριο του Οίκου του Ναύτου στην πλατεία Τερψιθέας, βρέθηκαν, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε με μια λογική υπερβολή προς το Portnet.gr «τόνοι εγγράφων».




Σε κάθε περίπτωση, η χρονική συγκυρία της εκδηλώσεως της πυρκαγιάς, και της καύσης εγγράφων, των οποίων η φύση και ο χαρακτήρας παραμένουν ασαφή, σχεδόν την ώρα της ανάληψης των καθηκόντων απ’ την νέα διοίκηση του Οίκου του Ναύτου, ευλόγως γεννούν ερωτηματικά.



Υπενθυμίζεται ότι και στις διοικήσεις των κρίσιμων Οργανισμών για την ασφάλεια, την περίθαλψη και την συνταξιοδότηση των παλαιμάχων ναυτικών, όπως είναι ο Οίκος του Ναύτου και το ΝΑΤ, παρατηρήθηκε πολύμηνη καθυστέρηση διορισμού νέων στελεχών. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόλις την Δευτέρα 10 Μαΐου 2010, δηλαδή, περισσότερο από επτά μήνες μετά τις εκλογές, ανέλαβε τα καθήκοντά του το νέο δ.σ. , το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη, ενώ στο ΝΑΤ, τα ελλείμματα του οποίου είναι τεράστια, και για τα οποία έχει γράψει σχετικά, αρκετές φορές το Portnet.gr, ακόμη δεν έχει αναλάβει η διορισμένη διοίκηση, λόγω, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Portnet.gr, που δεν έχει διαψευστεί, της άρνησης του αντιπροέδρου που είχε διοριστεί απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση, να παραιτηθεί, πριν τον Σεπτέμβριο, οπότε λήγει τυπικά η θητεία του, αν δεν λάβει την αποζημίωση που δικαιούται.

http://www.portnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου