Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πόλο: Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός

Το 13ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 7-6 -στην παράταση- του Πανιώνιου, στον τελικό του Final-4 που διεξήχθη στη Σύρο, και επισφράγισαν την κυριαρχία τους στην Ελλάδα.
Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 5-5, ενώ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έχρισε τον Ολυμπιακό πολυνίκη του θεσμού, σημείωσε στο 8΄ πριν το τέλος ο
Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 2-1, 1-2.

Τα τρίλεπτα της παράτασης:
1-1, 1-0.

Η διακύμανση του σκορ:
0-1 Παπαδόγκωνας (π.π.), 1-1 Σχίζας (περιφέρεια), 1-2 Μπεριστιάνος (περιφέρεια), 2-2 Χατζηθεοδώρου (π.π.), 3-2 Σχίζας (π.π.), 4-2 Ντόσκας (κόντρα), 4-3 Κατσαούνης (περιφέρεια), 4-4 Μάζης (π.π.), 5-4 Γ.Αφρουδάκης (φουνταριστός), 5-5 Μιράλης (περιφέρεια), 5-6 Μιράλης (πέναλτι), 6-6 Θεοδωρόπουλος (π.π.), 7-6 Χατζηθεοδώρου (π.π.).

Ο Ολυμπιακός είχε 4/14 με παίκτη παραπάνω, ένα γκολ από την περιφέρεια, ένα στην κόντρα και ένα από θέση φουνταριστού. Ο Πανιώνιος είχε 2/12 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και τρία γκολ από την περιφέρεια.

Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος):
Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Δελακάς, Φουντούλης, Χατζηθοεδώρου 2, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ.Αφρουδάκης, Ντόσκας 1, Γ.Αφρουδάκης 1, Κομάντινα, Βλοντάκης, Σχίζας 2, Φλώρος.

Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης):
Φλέγκας, Μιράλης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης, Θωμάκος, Κουκής, Παπαδόγκωνας 1, Χατς, Μουρίκης, Μπεριστιάνος 1, Κατσαούνης 1, Καπότσης, Γαλανίδης.

Πολυτιμότερος παίκτης του 11ου φάιναλ φορ αναδείχθηκε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου του Ολυμπιακού, καλύτερος τερματοφύλακας ο Κώστας Φλέγκας του Πανιωνίου και πρώτος σκόρερ ο συμπαίκτης του Ανδρέας Μιράλης με 7 γκολ.

Τα τρόπαια
Ολυμπιακός 13
Εθνικός 12
Γλυφάδα 3
Βουλιαγμένη 2
ΝΟ Πατρών 1
Χίος 1

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Βαγγέλης Πάτερος (προπονητής Ολυμπιακού):
«Κανείς δεν είπε ότι θα κάναμε περίπατο και δεν κάναμε. Περίμενα όμως έναν αγώνα με περισσότερο ρυθμό. Αναλώθηκαν και οι δύο ομάδες σε ένα σκληρό παιχνίδι, με πολύ πρέσινγκ, με συνέπεια την κόπωση και το μέτριο θέαμα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανιώνιο και θα κέρδιζε πιο εύκολα, αν στο 4-2 ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Κάναμε δύο σημαντικά λάθη και είμαι βέβαιος ότι, αν ο Πανιώνιος δεν μείωνε σε 4-3 στο τέλος της γ΄ περιόδου, θα κερδίζαμε εύκολα το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αυτοί παίζουν. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, άντεξαν ως το τέλος και μας χάρισαν ακόμα έναν τίτλο. Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι, γιατί δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν, παρά μόνο τους εαυτούς μας. Σε κανονικές συνθήκες, εκτιμώ ότι στην Ελλάδα κανείς σήμερα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Αν συγκεντρωθούμε και βάλουμε μυαλό από τα λάθη του τελικού, θα τα καταφέρουμε και στο πρωτάθλημα. Δεν ήμασταν καλοί στον τελικό. Μόνο στο τελευταίο γκολ λειτουργήσαμε σωστά στον παίκτη παραπάνω. Όλα τα άλλα ήταν νευρικά και επιπόλαια. Ευτυχώς που στο τέλος του αγώνα οι παίκτες του Πανιωνίου έκαναν ένα σοβαρό λάθος, διαφορετικά μπορεί να χάναμε ή να πηγαίναμε στα πέναλτι. Πολλοί φωνάζουν για τους διαιτητές. Σίγουρα έκαναν λάθη, αλλά θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε την πίεση, από τους παίκτες, τον πάγκο και τους φιλάθλους και να δικαιολογήσουμε πολλά από αυτά».

Μάκης Βολτυράκης (Προπονητής Πανιωνίου):
«Ενας τελικός που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην απειρία των διαιτητών, που κατάφεραν 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς να με αποβάλλουν. Για όνομα του Θεού. Χάσαμε δυο έμπειρους παίκτες με ποινές, τον Θωμάκο και τον Μάζη, και δεν μπορέσαμε να αντιπαρατεθούμε απέναντι στους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι να βελτιωνόμαστε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (Αρχηγός Ολυμπιακού):
«Ηταν ο πιο δύσκολος τελικός, μετά από αυτόν του Βόλου (σ.σ. το 2002). Και εκεί είχα την τύχη να σκοράρω σε "νεκρό" χρόνο και τώρα να πετύχω το "χρυσό" γκολ. Ηταν ένα κακό παιχνίδι ποιοτικά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και θεωρώ ότι το μοναδικό αρνητικό στοιχείο του τελικού ήταν η παρουσία των διαιτητών. Αδίκησαν και τις δύο ομάδες. Στο τέλος κέρδισε ο πιο τυχερός. Είμαι ευτυχισμένος, γιατί ισοφάρισα το ρεκόρ του Φραγκίσκου Αλβέρτη και έφτασα τα 25 τρόπαια στην καριέρα μου. Ελπίζω να τον ξεπεράσω τις επόμενες εβδομάδες, εάν καταφέρουμε και κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός με το τρόπαιο αυτό περνάει τον Εθνικό στα κύπελλα και εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να δω την ομάδα μου να ξεπερνάει τον Εθνικό και στα πρωταθλήματα... Χαριτολογώ βέβαια, γιατί πριν ξεπεράσουμε τον Εθνικό στα πρωταθλήματα, πρέπει να ξεπεράσουμε το φετινό κρίσιμο καλοκαίρι. Εύχομαι να βρεθούν λύσεις και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα πόλο».

Γιάννης Θωμάκος (Αρχηγός Πανιωνίου):
«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο. Ημασταν όμως άξιοι και νιώθω υπερηφάνεια για τους συμπαίκτες μου. Κάναμε τεράστια προσπάθεια. Τα δώσαμε όλα. Αξίζαμε τη νίκη, όπως και ο Ολυμπιακός. Μάλλον ο πιο τυχερός πήρε το κύπελλο, όχι ο πιο ικανός. Εχουμε πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Ο διαιτητής Μοίραλης δεν μπορώ να καταλάβω σε πολλές περιπτώσεις τι σφύριξε. Μας αποδεκάτισε πλήρως. Η ζωή συνεχίζεται και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Η εικόνα του τελικού του κυπέλλου θα είναι και η εικόνα των τελικών του πρωταθλήματος».

Αντώνης Βλοντάκης (Παίκτης Ολυμπιακού):
«Το κύπελλο ξανά στον Πειραιά. Στενοχωριέμαι που δεν πανηγύρισα όσο ήθελα το κύπελλο. Με τρομάζουν τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο χώρο. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό, παντού. Ελπίζω άμεσα κάποιοι να συνηδειτοποιήσουν τι πρόκειται για γίνει στην Ελλάδα, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για να μην γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Αναφέρομαι στους ανθρώπους που στήριζαν τόσα χρόνια το άθλημα και που τώρα, με την... καραμέλα της κρίσης, αποχωρούν. Συγχαίρω το συναθλητή μου και πολίστα του Παναθηναϊκού, Μάνθο Βουλγαράκη, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας ότι εμείς οι πολίστες παίζουμε για το ζην και όχι για το ευ ζην».

Νίκος Δεληγιάννης (Τερματοφύλακας Ολυμπιακού):
«Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι, γιατί εδώ και 2.5 μήνες δεν δουλεύουμε όπως πρέπει. Τους κοροϊδεύουμε, όπως μας κοροϊδεύουν... Κι αυτή η κακή εικόνα φαίνεται μέσα στο νερό. Μέτρησε η ψυχή μας, η θέλησή μας και φάνηκε στο τέλος. Παίξαμε άσχημο πόλο και κάναμε πολλά λάθη. Εχουμε μάθει όμως να κερδίζουμε, είμαστε μεγάλοι αθλητές και αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο αυτής της ομάδας. Δεν ξέρω τι θα γίνει στα πλέι οφ. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι αυτή η ομάδα δεν έχει αύριο. Τα πλέι οφ είναι το τέλος της. Το φωνάζω από πέρσι και κάποιοι κάνουν ότι δεν ακούν. Και τα... πρόβατα έχουν δυο-τρία μαντρόσκυλα που τα φυλάνε, εμείς δεν έχουμε κανένα. Ο Θεός και η ψυχή μας».

Κώστας Κοκκινάκης (Παίκτης Πανιωνίου):
«Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι. Κάποιος θα κέρδιζε και ήταν ο Ολυμπιακός, χωρίς να είναι καλύτερος από μας. Κατά τη γνώμη μου ο διαιτητής δεν έπρεπε να δώσει τίποτα στην τελευταία κρίσιμη φάση της παράτασης. Ο Βλοντάκης μου έκανε επιθετικό, εγώ του έκανα αποβολή, δεν έπρεπε να δώσει τίποτα. Ακολουθεί το πρωτάθλημα, εκεί όπου θα προσπαθήσουμε, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρουμε, αφού ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους έμπειρους παίκτες. Με εμφανίσεις όμως σαν του τελικού, ο Πανιώνιος δικαιούται να ελπίζει».

Γιάννης Συγγελίδης (Πρόεδρος ερασιτέχνη Ολυμπιακού):
«Τέτοιοι αθλητές σαν τους πολίστες μας, αποδεικνύουν γιατί ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλη ομάδα. Ηταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Δίκαια πήραμε το κύπελλο, συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στους αθλητές και τον Βαγγέλη Πάτερο. Η διοίκηση είναι από πίσω τους αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εγγυώμαι ότι ο Ολυμπιακός θα παραμείνει μεγάλος όσο είμαι εγώ πρόεδρος και θα κοιτάξω να φέρω κι άλλους ανθρώπους, να βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θα βρούμε λύσεις, τόσο ο ερασιτέχνης όσο και η ΠΑΕ. Εχουμε ανάγκη τους φιλάθλους και τα μέλη μας. Τις επόμενες μέρες θα έχετε νέα και για το κολυμβητήριό μας».

Γεράσιμος Βεντούρης (Πρόεδρος ερασιτέχνη Πανιωνίου):
«Φάνηκε ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έχει εξανεμιστεί. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε τραγικά λάθη της διαιτησίας. Δεν θέλω όμως να σταθώ εκεί. Το άθλημα πήγε πολύ μπροστά και ευτυχώς που είχαμε τηλεοπτική κάλυψη. Ολη η Ελλάδα είδε που πηγαίνει το ελληνικό πόλο. Ο Πανιώνιος θα στηριχθεί και θα προχωρήσει. Το πρωτάθλημα είναι μπροστά μας, δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Τάσος Δούμπας (Ομοσπονδιακός προπονητής):
«Ηταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι, αντάξιο ενός τελικού. Μέτριο όμως το θέαμα. Οι ομάδες θα μπορούσαν να παίξουν πιο ποιοτικά. Οι δυο φουνταριστοί του Ολυμπιακού τα βρήκαν σκούρα με τον Κοκκινάκη, που ήταν κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος παίκτης του ματς. Ευχάριστο στοιχείο, η θετική παρουσία στον αγώνα δυο εξελίξιμων παικτών, του Φλέγκα και του Μουρίκη. Θέλω να πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια των πλέι οφ θα έχουμε πιο ποιοτικά παιχνίδια, γιατί με βάση την ποιότητα θα πρέπει να προχωράει και η εθνική ομάδα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».
www.piraeuspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου