Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ένα τραγούδι από την Αλεξάνδρεια» για τους συνανθρώπους μας με ιδιαιτερότητες

Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τη πόλη που γέννησε και ενέπνευσε μεγάλους Έλληνες του πνεύματος και του πολιτισμού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαΐου 2010, στη συναυλία που συνδιοργανώνουν στον Πολυχώρο
«Απόλλων» (Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, Καμίνια), η Νομαρχία Πειραιά και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Best Buddies Greece «Tα Φιλαράκια».




Στη συναυλία «Ένα τραγούδι από την Αλεξάνδρεια» που καλλιτεχνικά και οργανωτικά επιμελείται ο Αλεξανδρινός συνθέτης Νικήτας Βοστάνης, θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες Κώστας Μάντζιος, Αφεντούλα Ραζέλη, Κώστας Κοντογιάννης, Μπάμπης Τσέρτος και Βαγγέλης Δούβαλης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο από νότες και στίχους δημιουργών εξ Αλεξανδρείας, όπως των Μάνου Λοΐζου, Άρη Δαβαράκη, Νίκου Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Κώστα Φέρη, Νικήτα Βοστάνη, Αττίκ, Ζωρζ Μουστακί κ.ά.



«Αλεξάνδρεια», «Μπαλάντα των Αισθήσεων και των Παραισθήσεων», «Το Ζεμπέκικο της Ευδοκίας», «Το Παράπονο», «Έχω ένα Καφενέ», «Πε μου πως γίνεται», «Ο Μέτοικος», είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συναυλίας, την επιλογή των οποίων έκανε ο Μωυσής Ασέρ.



Στόχος της εκδήλωσης είναι η ηθική στήριξη του έργου του Best Buddies, του Παγκόσμιου αυτού κοινωφελούς Οργανισμού που πρεσβεύει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα και προσφέρει ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης στα άτομα με ιδιαιτερότητες, όπως τα άτομα με διανοητική ανεπάρκεια, αυτισμό και σύνδρομο Asperger.



Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Η πρωτοβουλία μας έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Θελήσαμε μέσα από τη γλώσσα της μουσικής και τις νότες διαχρονικών τραγουδιών, να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

1 σχόλιο:

  1. «Τα δυο μεγάλα λιμάνια η Αλεξάνδρεια και ο Πειραιάς , καταφέρνουν να ενώσουν με μουσικές νότες την νοσταλγία των Ελλήνων της διασποράς και προβάλλουν τους ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα, δίνοντας το παρόν στο κάλεσμα του κοινωνικού σκοπού που φωτίζει κάθε ανθρώπινη ψυχή χαρίζοντας το ακριβό δώρο μιας αγνής φιλίας » αναφέρει η εξ Αλεξανδρείας κυρία Γ.Χαρβάλα Πρόεδρος των Best Buddies Greece .

    . Με το άπλετο φως και την αγάπη που διαχέεται από τις αγνές καρδιές τους Τα Φιλαράκια (Best Buddies ) Ευχαριστούν Επίσημα τους χορηγούς και υποστηρικτές τους αλλά και τους Εθελοντές – συνοδοιπόρους τους .Ιδιαίτερα όμως τον Νομάρχη Πειραιά για τούτη την μεγάλη υποστήριξη

    Ο κοινωνικός σκοπός :
    Τα BEST BUDDIES INTERNATIONAL - Τα Φιλαράκια – ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ:
    Τα Best Buddies® - είναι ένας Κοινωφελής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός 501(c)(3) αφοσιωμένος στην ίδρυση ενός Παγκόσμιου Κινήματος Εθελοντών που δημιουργεί «ένας προς έναν» φιλίες , ένταξη στο Εργασιακό περιβάλλον και αναπτύσσει Ηγετικά πρότυπα για άτομα με διανοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες .
    Ιδρύθηκε το 1989 από τον Αντονυ Κέννεντυ Σράιβερ, Τα Best Buddies είναι ένας δυναμικός Οργανισμός που αναπτύχθηκε από ένα μοναδικό κέντρο σε περισσότερα από 1,500 Σχολεία , Γυμνάσια και Πανεπιστήμια Παγκόσμια. Τα Best Buddies συνδέουν τους συμμετέχοντες στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ. Παράλληλα Υπάρχουν διαπιστευμένα προγράμματα σε 50 χώρες στον κόσμο καθώς και ακόμη περισσότερα που βρίσκονται υπό εξέλιξη στις αναπτυσσόμενες χώρες . Στην Ελλάδα ιδρύθηκαν Επίσημα το 2007 από την Γεωργία Χαρβάλα-Πρόεδρο «Αστέρια Ευ Ελπίδος», Επιστήμων Ειδικής Αγωγής και λειτουργούν στην Ελλάδα , την Κύπρο και τον Ελληνισμό της Διασποράς .
    Τα έξι επίσημα προγράμματά μας – Best Buddies στα Σχολεία , Γυμνάσια , Πανεπιστήμια, στην Πολιτεία , e-Buddies (τηλε-φίλοι) και στην Εργασία – Θετικά εμπλουτίζουν τη ζωή σε περισσότερα από 700,000 άτομα με και χωρίς διανοητικές δυσκολίες κάθε χρόνο . Ως αποτέλεσμα την συμμετοχής τους στα Best Buddies, τα άτομα με διανοητικές ή αναπτυξιακές δυσκολίες διασφαλίζουν επιβραβευμένη εργασία , ζούν αυτόνομα , και απολαμβάνουν μακρόχρονες αγνές φιλίες. Για περισσότερες πληροφορίες – επισκεφθείτε: www.bestbuddies.org. και facebook group Best Buddies Greece –Τα Φιλαράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή