Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο Δήμαρχος Π. Φασούλας απέμεινε τιμητικές διακρίσεις στους κωμικούς ηθοποιούς Θανάση Βέγγο και Γιώργο Κωνσταντίνου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, προσκεκλημένος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Γέλιου, στο θέατρο «Αλίκη», σε Ημερίδα με θέμα «Το γέλιο από τον Όμηρο μέχρι σήμερα», απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους ηθοποιούς Θανάση Βέγγο και Γιώργο Κωνσταντίνου.



Ο Θανάσης Βέγγος μετά την τιμητική διάκριση που παρέλαβε από τον κ. Φασούλα, ευχαρίστησε συγκινημένος όλους όσους τον τιμούν με την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια.
Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Φασούλας τίμησε και κ. Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κόσμο και δήλωσε την ανάγκη των «αφιερωμένων» καλλιτεχνών για την αναγνώριση του έργου τους.



Ο Δήμαρχος Πειραιά στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε: Δεν νομίζω να υπάρχουν καταλληλότεροι άνθρωποι να τιμήσουμε σήμερα για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό Πολιτισμό, στην κωμωδία από τους Θανάση Βέγγο, Κώστα Βουτσά και Γιώργο Κωνσταντίνου. Και οι τρείς έχουν τη σημαντική διαδρομή τους στο χώρο του Θεάτρου και της τηλεόρασης.
Σε μένα έτυχε η τιμή να βραβεύσω τον Θανάση Βέγγο, τον οποίο η πόλη μου ο Πειραιάς, τον τίμησε ως όφειλε.
Του χρωστάμε μια ακόμη εκδήλωση την ημέρα που θα μετονομάσουμε την πλατεία Ευαγγελισμού σε Θανάση Βέγγου.
Σήμερα οι ρόλοι του Θανάση είναι επίκαιροι όσο ποτέ. Τον θυμόμαστε μια ζωή να τρέχει σαν γνήσιος μαραθωνοδρόμος της ζωής, που έτσι κι αλλιώς ήταν.
«Καλέ μας άνθρωπε» Θανάση Βέγγο σε τιμούμε και σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για όσα έχεις κάνεις για πολλές γενιές Ελλήνων.

Στην εκδήλωση δώδεκα ομιλητές κορυφαίοι ο καθένας στο είδος του, μίλησαν και ανέλυσαν τις εκφάνσεις του γέλιου σε όλες του τις μορφές.


Ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Γέλιου, κ. Σταύρος Γαλανάκης, αναγόρευσε τους τρεις τιμηθέντες Θανάση Βέγγο, Γιώργο Κωνσταντίνου και Κώστα Βουτσά, σε επίτιμους προέδρους του συλλόγου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Νατάσσα Ράγιου.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο ήταν οι : Μανούσος Μανουσάκης, Μάρθα Καραγιάννη, Μιχάλης Μητρούσης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κοσμάς Ζαχάροφ, Τέλης Ζώτος, Σπύρος Μπιμπίλας, Θανάσης Αλευράς, Ζέτα Μακρυπούλια και πολλοί άλλοι ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου