Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Προκλητικός και αμετανόητος...ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ένοχο έκρινε στις 15 του Μάρτη το Τριμελές Εφετείο Πειραιά τον Δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπε- νετάτο για την παράνομη εκμετάλλευση του λατομείου Καραμπίνη. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Μπενετάτο σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και συνολική χρηματική
ποινή 50.000 ευρώ. Ένοχους έκρινε κ τους υπεύθυνους της εταιρίας, καταδικάζοντάς τους σε 15μηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή 22.000 ευρώ.




Μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Κίτσος και Θανάσης Τερζής, οι οποίοι είχαν καταθέσει και τη μήνυση. Στη δίκη κλήθηκε να καταθέσει και ο Δασάρχης Πειραιά.







Το halkidona.gr συνάντησε τους δυο δημοτικούς μας συμβούλους και ζήτησε ορισμένα στοιχεία παραπάνω για την υπόθεση. Μαζί με τα στοιχεία της δικογραφίας ο κ. Κίτσος μας παρέδωσε την εξής επιστολή:

Δυστυχώς, ο κ. Μπενετάτος μετά την καταδίκη του [σκάνδαλο λατομείου Καραμπίνη] αντί να ζη- τήσει συγνώμη από τον λαό, εξακολουθεί να ψεύδεται, να είναι προκλητικός, αν όχι αμετανόητος. Προσπερνά αρχές και αξίες, δεν υπολογίζει τίποτα, ξεχνά ακόμη ότι καθήκον ενός δημάρχου δεν είναι να ξεπουλά με μυστικές και προφορικές συμφωνίες τη δημοτική και δημόσια περιουσία [γι’ αυτό άλλωστε καταδικάστηκε] αλλά να την προστατεύει γιατί είναι περιουσία των Ελλήνων φορο- λογούμενων.



Δεν φταίει λοιπόν, ούτε ο Νόμος Λαλιώτη που επικαλείται στην εφημερίδα της Δημοκρατικής Ε- νότητας ο κ. Δήμαρχος, ούτε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ευθύνεται ο ίδιος γιατί επί οκτώ χρόνια ποτέ δεν έφεραν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε με νόμιμες διαδικασίες και αποφάσεις να διεκδι- κήσουμε σε χώρους άθλησης, περιπάτου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.



Φταίει ακόμη η αντιδημοκρατική του συμπεριφορά, ο ετσιθελισμός του, ο τσαμπουκάς του και ο διάχυτος ναρκισσισμός του, γιατί ποτέ δεν μας άκουγε από το 2004 έως το 2007 όταν του ζητούσαμε επιμόνως ενημέρωση για όλα αυτά που γινόντουσαν στο πρώην λατομείο Καραμπίνη, αντίθετα μας προκαλούσε λέγοντάς μας “κάντε μας μήνυση, πηγαίνετε στον εισαγγελέα”.



Αναγκασθήκαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας, για να μη βρεθούμε συνένοχοι, να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη με την αναφορά μας κατά παντός υπευθύνου [ενώ θα μπορούσαμε να ονομά- σουμε ως υπεύθυνους τον κ. Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο επί των τεχνικών έργων και τον αντιδή- μαρχο και πρόεδρο του ΑΟΔΝ].



Τώρα όσον αφορά τις θέσεις του κ. Δημάρχου που μας κατηγορεί για δήθεν χαλκευμένες κατη- γορίες, ψευδή στοιχεία, δόλο και λόγους πολιτικής αντιπαλότητας τις θεωρούμε όχι δικαιολογίες αλλά θλιβερές ανοησίες που δεν αρμόζουν για έναν δήμαρχο.



Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Μπενετάτος δεν δικάστηκε από το συγκεκριμένο δικαστήριο… στην ουσία αθωώθηκε και το ξέρει πολύ καλά, αυτοδικάστηκε μόνος του αποδεχόμενος την ενοχή του με την παράγραφο του απολογητικού του υπομνήματος που έλεγε “σε κάθε περίπτωση δεν αποδείχθηκε η δική μας συμφωνία ή συμμετοχή καθόσον η περιοχή Καραμπίνη δεν είναι φρου- ρούμενη, είναι ερημική και απόκεντρος και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή του 24ώρου ποιος εισέρχεται στον χώρο Καραμπίνη και δεν έχουμε και ευθύνη γι’ αυτό”.


 
Με απλά λόγια ο κ. Μπενετάτος μας λέει ότι από τον Ιούνιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007 δεν πάτησε πάνω στη Νεάπολη καθόλου, δεν είδε τίποτα, δεν άκουσε τίποτα, ούτε κατά- λαβε τι γινότανε μέσα στο παλαιό λατομείο που λειτουργεί χρόνια τώρα το κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Νίκαιας και γήπεδα που αθλούνται και προπονούνται όχι δεκάδες αλλά εκατοντάδες παιδιά, μαθητές και νέοι. Κι αν αυτό δεν είναι κατάντια για έναν Δήμαρχο, τότε τι είναι; Κρίμα.
 










Λέει κάποια στιγμή στο video ο κ. Μπενετάτος: Πορευόμαστε με καθαρή συνείδηση και συνεχίζει. Αν κολλάτε σε θέμα εκμετάλλευσης ή όχι αδρανών υλικών και νομίζεται ότι πρέπει να ξαναφέ- ρουμε τις πέτρες πίσω, θα το κάνουμε…




Λοιπόν, και θέμα τέτοιο υπήρχε, και καταγγέλθηκε απ’ όλους, ακόμα και από τον κ. Κροκίδη [ο οποίος ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Μπενετάτου], και κατα- δικάστηκε γι’ αυτό ο Δήμαρχος Νίκαιας σε 30 μήνες φυλάκισης, και οι πέτρες δεν γύρισαν ποτέ πίσω, και τίποτα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια της δημοτικής αρχής δεν έγινε στο χώρο. Αυτά για την ιστορία… Τι πρόκειται να γίνει; Ότι πάντα. Τίποτα. Δυστυχώς…
http://www.halkidona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου