Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εγκαίνια των Γραφείων της Γ΄Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο Ν. Φάληρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας εγκαινίασε τα γραφεία της Γ΄ Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο της υλοποίησης της αποκεντρωμένης δομής της, με στόχο την αποτελεσματικότερη παρουσία και δράση της σε κάθε γειτονιά της πόλης.



Μιλώντας στα εγκαίνια, ο κ. Παναγιώτης Φασούλας τόνισε:
«Κυρίες και κύριοι,
Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι σήμερα στο Νέο Φάληρο. Ένα Δημοτικό Διαμέρισμα της πόλης του Πειραιά, που κάποιοι επιθυμούσαν, ήθελαν να το αποσχίσουν από την πόλη και να τον εντάξουν κάπου αλλού. Για μας το Νέο Φάληρο ήταν και είναι κομμάτι του Πειραιά, με ιστορική διαδρομή αιώνων ταυτόσημη με την πόλη και θα οριοθετεί και θα σηματοδοτεί το Δήμο μας.
Ήταν και θα παραμείνει Πειραιάς. Ποτέ δεν το είδαμε σαν κάτι ξεχωριστό και αποκομμένο.
Η παρουσία μας ήταν και παραμένει δεδομένη πολυεπίπεδη και διεκδικητική για το καλό των κατοίκων του Νέου Φαλήρου.
Σκύψαμε πάνω στα προβλήματα και προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις.
Χαρακτηριστικά να αναφέρω τις άμεσες ενέργειες που κάναμε για να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων της περιοχής με την απομάκρυνση από το χώρο της ΔΕΗ ποσοτήτων αμιάντου που είχαν εγκαταλειφθεί, χωρίς καμία προφύλαξη.
Τις προσπάθειές μας για να δημιουργηθεί στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ παρακηφίσιο – πολιτιστικό πάρκο. Είμαστε σε διαβουλεύσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ για την αξιοποίησή του.
Την παρέμβαση που κάναμε προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανάπλαση του χώρου μεταξύ του ΣΕΦ και των γεφυρών, όπου αποτελούσε εστία μολύνσεων και χώρων καταλήψεων από διάφορες περιθωριακές ομάδες.
Την ανακαίνιση και τοποθέτηση με καινούρια όργανα της Παιδικής Χαράς στη Σολωμού.
Την πλήρη ανακαίνιση της παιδικής χαράς στην Πινδάρου.
Σχεδιάζουμε την αξιοποίηση κληροδοτήματος για τη Δημιουργία Παιδικού Σταθμού και Δημοτικών Ιατρείων.
Σε συνεργασία με το ΙΚΑ πετύχαμε την επαναλειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ και απογευματινές ώρες.
Προχωρήσαμε την ανακύκλωση με την τοποθέτηση μπλε κάδων σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν επιλεγεί, ενώ άμεσα πρόκειται να τοποθετηθεί και Press container στην οδό Ειρήνης.
Θέλω για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσω από εδώ από το Νέο Φάληρο, ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τους αγώνες μας για να γίνει η ΧΡΩΠΕΙ Μητροπολιτικό Πάρκο. Πνεύμονας Πρασίνου για ολόκληρη την Αττική. Αυτή ήταν η πρότασή μας, αυτή είναι η απόφασή μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.
Τέλος προχωράμε την μετονομασία της Πλατείας «Πνεύματος και Τέχνης» σε πλατεία «Πνεύματος και Τέχνης-Θανάσης Βέγγος». Ήταν μια υποχρέωση της πόλης του Πειραιά απέναντι σε αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο και καλλιτέχνη.
Κυρίες και κύριοι,
Όταν ξεκινήσαμε, την προσπάθειά μας, να αποκεντρώσουμε τη Δημοτική Αστυνομία και κάθε Διαμέρισμα να αποκτήσει το δικό του Δημοτικό Τμήμα, κάποιοι έβλεπαν πάλι εμπόδια, μιλούσαν ότι αυτά τα σχέδια είναι ανεφάρμοστα.
Σήμερα όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ δίνουμε την καλύτερη απάντηση. Ότι η Δημοτική Αστυνομία μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, οι Δημότες μπορούν να βλέπουν από κοντά το έργο της. Και μάλιστα η συγκεκριμένη Διεύθυνση αποτελεί πιλότο για μας μιας και λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Αυτό όμως αφορά το πρώτο σκέλος. Υπάρχει όμως ακόμη μια παράμετρος. Ότι σε εποχές που η εγκληματικότητα, για μια σειρά λόγων αυξάνει, η ύπαρξη ανθρώπων της Δημοτικής Αστυνομίας σε κάθε συνοικία, ακόμη και στον ψυχολογικό τομέα βοηθάει και αποτρέπει.

Φίλες και Φίλοι,
Η Δημοτική Αρχή έχει έργο και πολιτικές που στηρίζουν τους πολλούς, ενώ καταθέσαμε για πρώτη φορά συμμετοχικό προϋπολογισμό μέσα από την ηλεκτρονική πύλη του Δήμου.
Έχουμε σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Λειτουργούμε κοινωνικό παντοπωλείο, ξενώνα φιλοξενίας άστεγων και ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών που κάποιο μέλος τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μεταξά, καταρτίσαμε οδηγό υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης .
Δημιουργήσαμε κοινωνικό ιατρείο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Ενισχύσαμε τα ΚΑΠΗ, δρομολογήσαμε γραμμές χωρίς εισιτήριο, εντελώς δωρεάν για τους συμπολίτες μας.

Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που βασανίζουν την πόλη για δεκαετίες όπως η κατασκευή της Ραλλείου στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Πειραιώς η κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου στη θέση τις παλαιάς οικοδομής της Ραλλείου και η κατασκευή Γαλλικού σχολείου στο γιαπί Ζαχαρίου.
Στον τομέα του πρασίνου κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις πλατειών ώστε η πόλη να αποκτήσει εστίες πρασίνου, ενώ καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο Νέο Φάληρο.
Δημιουργήσαμε πολιτιστικούς θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ Ζέας, στο αρχαίο θέατρο, που υπάρχει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.
Και φυσικά προχωράμε το Δημοτικό Θέατρο. Ένα έργο που πιστεύουμε ότι θα σφραγίσει την πορεία του νέου Πειραιά. Θα δώσει το στίγμα του στη νέα εποχή και θα αποτελέσει πραγματικά τον πυλώνα μας πολιτιστικά και οικονομικά.
Είναι έργο που όταν θα ολοκληρωθεί θα κοσμεί ξανά τον Πειραιά και όλη την Ελλάδα.
Και αυτά που σας ανέφερα είναι ενδεικτικά των όσων ήδη κάναμε και κάνουμε. Με πολλή δουλειά και κόπο και σε δύσκολες εποχές.
Στο δύσκολο αλλά και ωραίο αυτό δρόμο της αναγέννησης του Πειραιά θα βαδίσω με πίστη και αφοσίωση.
Σας ευχαριστώ».

Προλογίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων η Πρόεδρος του Γ΄ Δημοτικού Διαμερισματικού Συμβουλίου κ. Αθηναϊς Αφεντούλη είπε μεταξύ άλλων:
«Από σήμερα η περιοχή μας είναι πιο ασφαλής, πιο ελεγχόμενη, πιο συγκροτημένη. Στα προβλήματα των κατοίκων υπάρχει πλέον ακόμα μια απάντηση μια έγκαιρη και άμεση δράση του Δήμου που θα είναι πλέον συμπαραστάτης στην καθημερινότητά μας, στη δουλειά μας, στο δρόμο μας».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν: ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά και Νησιών κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρωτοσύγκελος κ. Νύμφων Κακογιάννης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, οι πατέρες κ.κ. Ιωάννης και Ανδρέας, ο Αντινομάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Τσιρίδης, οι Αντιδημάρχοι κ.κ. Γιάννης Μπενέτος, Τάκης Αβραμίδης και Δημήτρης Βρόντος, ο Πρόεδρος του Δ΄ Δημ. Διαμερισματικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Βενέρης, οι Διαμερισματικοί σύμβουλοι του Γ΄ Δ/τος κ.κ. Πέτρος Πουλικαράκης, Νένα Μαυρέα, Μιχάλης Κορρές, Μαρία Ηλιάκη- Κωνσταντινίδου, Μάριος Σαμοθράκης, Μαρία Τσακμάκη, ο σύμβουλος του Ε΄ Δ/τος κ. Μιχάλης Ψαρούδης, η Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κ. Σταυρούλα Καρύδη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Βαγγέλης Πάτρας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Μπενέτος, η Πρόεδρος της ΧΕΝ κ. Άντα Σταματοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κατιφέογλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Φαλήρου κ. Μιχάλης Γκιών, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ν. Φαλήρου κ. Ρούλα Λαγκαδιανού, η Επίλεκτη Εθελοντική ομάδα Ειδικών αποστολών του Δήμου Πειραιά, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου