Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Συνεργασία Δήμου Πειραιά με τους Εθελοντές του Κόσμου

25.5.2010.jpgΤη συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την οργάνωση «Εθελοντές του Κόσμου » για την ανάπτυξη ευρέως φάσματος βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άτομα που κατοικούν στην πόλη του Πειραιά, συζήτησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Στέλιος Γαϊτανάρος με την Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Τέτα Παπαπολίτη και τη Γενική Γραμματέα κ. Έφη Κατράνα, σε συνάντησή τους στο γραφείο του Αντιδημάρχου.
Η συνεργασία, μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών στο Δήμο Πειραιά και τη διασύνδεσή τους με τους «Εθελοντές του Κόσμου» για τη διεύρυνση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιοχή του Πειραιά. Επίσης δράσεις ευαισθητοποίησης φορέων της πόλης, επαγγελματικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νοσηλευτηρίων και πολιτών, για προσφορά αγαθών όπως τροφίμων, παιδικών τροφών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, λευκών ειδών, κ.ά., καθώς και για διάθεση μεταφορικών μέσων, αποθηκευτικών χώρων κ.α.

Η προτροπή «Μην πετάτε τίποτα γιατί το έχει ανάγκη ο διπλανός σας » θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, δήλωσε στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος των «Εθελοντών του Κόσμου» κ. Τέτα Παπαπολίτη, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γαϊτανάρος τόνισε: « Η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Φασούλα και η συνεργασία μας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις διευρύνει τη δέσμη των κοινωνικών υπηρεσιών που ήδη έχουν αναπτυχθεί με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, των Δημοτικών Ιατρείων , των δράσεων των δύο Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου