Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

«Μπλόκο» σε 60 τόνους ακατάλληλη για κατανάλωση σταφίδα από την Κίνα

31_05_2010Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στο πεδίο της προστασίας των καταναλωτών και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας κατέγραψαν στο ενεργητικό τους οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους τους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης αγαθών προϊόντων.
Ειδικότερα μετά από έλεγχο στο Ε’ Τελωνείο Πειραιά οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα σε ...60 τόνους σταφίδα για οξοποίηση προέλευσης Κίνας.

Το προϊόν που έφτασε στην χώρα μας αποθηκευμένο σε 3 κοντέινερς και εντός 4.800 χαρτοκιβωτίων, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζε μεγάλη ποιοτική υποβάθμιση, ήτοι εκροή υγρών, ξένα σώματα, συγκολλημένα προϊόντα σ’ ένα σώμα.

Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 4 φορτία συνολικού βάρους 118,7 τόνων.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Η μάχη με τους ελέγχους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν σταματά. Είναι καθημερινή, αδιάκοπη και χρόνο με τον χρόνο γίνεται πιο ουσιαστική, πιο αποτελεσματική. Οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και φανερώνουν ότι στην Νομαρχία Πειραιά δεν επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες μας, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης εντείνουμε διαρκώς την προσπάθεια προστασίας των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου