Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επίσημη πρώτη για τον υποψήφιο δήμαρχο Αίγινας

Στο ξενοδοχείο "Κλώνος" πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η πρώτη δημόσια παρουσίαση του κυρίου Παναγιώτη Γρηγορόπουλου, ως υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς". Αυτός άλλωστε ήταν σύμφωνα με την πρόκληση ο λόγος που έγινε αυτή η εκδήλωση: η παρουσίαση του ονόματος και το σήματος του συνδυασμού. Το όνομα και το σήμα του νέου δημοτικού συνδυασμού, του οποίου ηγείται ο
γιατρός κύριος Γρηγορόπουλος παρουσιάστηκε στο τέλος της εκδήλωσης, ωστόσο μία ώρα πριν από την έναρξη της ομιλίας του, είχε ήδη διαφανεί ότι επρόκειτο για μία συγκέντρωση με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Αν ο αριθμός τον ανθρώπων που προσέρχονται στην παρουσίαση ενός νέου δημοτικού συνδυασμού κερδίζει τις εντυπώσεις, τότε αυτές κερδήθηκαν, καθώς και η προσέλευση ήταν μεγάλη και οι εκδηλώσεις του κόσμου προς το πρόσωπο του κυρίου Γρηγορόπουλου θερμές.Στη συνέχει ο κύριος Γρηγορόπουλος ανέβηκε στο βήμα και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης: "Αυτή η συγκέντρωση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το νησί μας. Ένα ξεκίνημα που κάνουμε όλοι μαζί, σε δύσκολες, πολύ δύσκολες εποχές. Δεν φιλοδοξώ να γίνω άλλος ένας σωτήρας του νησιού, αυτό το νησί που αγαπάμε. Φιλοδοξώ όμως με όλους εσάς, ως πρώτος μεταξύ ίσων να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή". Ο κύριος Γρηγορόπουλος στη συνέχεια μίλησε επί προσωπικού, παρουσιάζοντας τη σχέση του με την Αίγινα "Όλοι γνωρίζετε ότι δεν είχα το προνόμιο να γεννηθώ σε αυτό το νησί. Δεν είμαι Αιγινήτης από τα γεννοφάσκια μου. Έχω όμως το προνόμιο που απέκτησα με τη δική σας αγάπη και την αγκαλιά σας να γίνω Αιγινήτης. Η αρχή έγινε όταν περίπου πριν από είκοσι χρόνια, ήρθα εδώ σαν νεαρός γιατρός για να κάνω το αγροτικό μου. Τότε έγινε η αρχή. Καθώς τα χρόνια περνούσαν δέθηκα μαζί σας, δέθηκα με τους ανθρώπους όλου αυτού του νησιού και είμαι εδώ. Δέθηκα με τις αγωνίες σας, τις ελπίδες σας, τον αγώνα σας για ένα καλύτερο αύριο". Ο κύριος Γρηγορόπουλος χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρο το χώρο και το ρόλο, που όπως είπε φιλοδοξεί να παίξει του υποψηφίου δημάρχου, ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε για μία ακόμη φορά ότι "ούτε είμαι και ούτε θα γίνω ποτέ πολιτικός, απεχθάνομαι την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών".





Αναφορικά με τον τρόπο που βλέπει τον δημαρχιακό αξίωμα ο κύριος Γρηγορόπουλος είπε: "Δεν βλέπω και δεν θα δω ποτέ το ρόλο του δημάρχου, ως ένα ρόλο που δίνει δύναμη και προνόμια, βλέπω το ρόλο του δημάρχου, αλλά και της δημοτικής αρχής στο σύνολό της, ως ένα ρόλο ευθύνης και υπηρεσίας απέναντι στο νησί και τους ανθρώπους του, οραματίζομαι ένα δημαρχείο ανοικτό για όλους τους Αιγινήτες. Μια δημαρχεία που δεν θα αποτελεί λάφυρο για την παράταξη, που ο κόσμος του νησιού επιλέγει. Αντίθετα θα αποτελεί εντολή δουλειάς, εμπιστοσύνης και προπαντός ευθύνης. Μια δημαρχεία που θα έχει ένα και μόνο στόχο, την προκοπή όλων αυτών των ανθρώπων, που σε πείσμα των δυσκολιών, επιλέγουν να ζουν συνειδητά σε αυτό το νησί. Που θα αποφασίζουν με την ψήφο τους όχι μόνο στις εκλογές, αλλά καθημερινά. Οι συνεργάτες μου κι εγώ σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είμαστε ένα κομμάτι από εσάς."



Στη συνέχεια ο κύριος Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε στους άξονες "του οράματος" του όπως είπε για την Αίγινα, κάνοντας αναφορά στη δυνατότητα των νέων ανθρώπων να παραμείνουν και να εργαστούν στο νησί, την ποιότητα στην καθημερινότητα, της υποδομές στην υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, του φυσικού περιβάλλοντος και άλλων θεμάτων. Μίλησε επίσης για ανάπτυξη υπό το πρίσμα της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, τονίζοντας τον ρόλο των ευκαιριών, που ακόμη και τώρα μπορούν να υπάρξουν και έφερε ως παράδειγμα το τουριστικό προϊόν της Αίγινας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.



Ο κύριος Γρηγορόπουλος μίλησε επίσης και για τις υποδομές της υγείας στην Αίγινα, τονίζοντας ότι λόγω του επαγγέλματος του νοιώθει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για αυτές και την ανάπτυξη τους, ενώ βρήκε την ευκαιρία να πει εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα σταματήσει να εξασκεί το επάγγελμα του, όχι μόνο λόγω των επιταγών του "Καλλικράτη", αλλά γιατί για την εργασία ενός δημάρχου δεν φτάνουν οι 24 ώρες του εικοσιτετραώρου, πόσο περισσότερο να εξασκεί και δεύτερο επάγγελμα.



Το νερό και το κόστος μεταφοράς του ήταν ένα ακόμη θέμα που έθιξε ο κύριος Γρηγορόπουλος. Σε αυτό το ζήτημα ο κύριος Γρηγορόπουλος σημείωσε, ότι είναι αποφασισμένος να το λύσει αν εκλεγεί δήμαρχος, ακόμη και αν χρειαστεί να τα "βάλει με συμφέροντα" όπως χαρακτηριστικά είπε. Δρόμοι, λιμάνια και ηλεκτρονική διακυβέρνηση ήταν μερικά από τα ζητήματα για τα οποία μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος κύριος Γρηγορόπουλος. Ενδιαφέρον σημείωσε επίσης η προσέγγιση πάγιων προβλημάτων της Αίγινας, μέσα από την "ομπρέλα" του τουριστικού προϊόντος.



Μετά το πρώτο μισό της ομιλίας του έγινε και η παρουσίαση κάποιων προτάσεων όπως: η δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στο Δήμο της Αίγινας για την άμεση απάντηση σε προβλήματα των δημοτών. Δημιουργία κοινής, έστω και άτυπης συνεδρίασης, του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Συλλόγους του νησιού με θεματικές ενότητες. Δημιουργία κέντρου υποδοχής για επενδυτές, με την παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών και άμεση διεκπεραίωση θεμάτων που σχετίζονται με τη γραφειοκρατία.



"Βραδυφλεγή βόμβα" χαρακτήρισε το πρόβλημα των απορριμάτων, ενώ για το αποχετευτικό πρότεινε τη δημιουργία βιολογικών μονάδων και επεξεργασίας αποβλήτων.



Κατά την παρουσίαση του ονόματος και του σήματος του νέου δημοτικού συνδυασμού "Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς", δεν έγινε η παρουσίαση των ονομάτων που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό, κάτι που θα γίνει σύντομα. Ο κύριος Γρηγορόπουλος κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης του επίσημης δημόσιας εμφάνισης κράτησε χαμηλά τους τόνους, ενώ το κείμενο της ομιλίας χαρακτηρίστηκε από την επικοινωνιακή διάθεση προς το κοινό του.
http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου