Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:"Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ"

δια την προωθήση : Σταύρος Λιλόγλου




Στο Μεσαίωνα οδηγείται η Παιδεία

Εξοστρακίζονται και ταλαιπωρούνται οι μαθητές


Αγαπητοί συνάδελφοι Γονείς ,


Είναι γνωστό, πως οι εξελίξεις στο χώρο του Δημόσιου Σχολείου , είναι ραγδαίες και σε αντιπαιδαγωγική – αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση ! Βασικός στόχος τους, «η σύνδεση του
 σχολείου με την αγορά» , είναι χαρακτηριστικό πως έννοιες, όπως «βιωσιμότητα – ανταποδοτικότητα – επιχειρηματικότητα – εξεύρεση πόρων – e.School, e.Book, e.Learning κ.α. », τώρα πια θεσμοθετούνται μέσα από Νομοσχέδια για την Παιδεία.

Σ’ αυτή τη λογική, καταργούνται τα γεωγραφικά όρια,

παραβιάζοντας την βασική αρχή :

«Οι μαθητές πηγαίνουν στο πιο κοντινό σχολείο, από το σπίτι τους & διευκολύνουμε τους μαθητές, ώστε να μην καταπονούνται» .



Οι εκπαιδευτικοί , πλέον θα ορίζονται με βάση την διαίρεση του συνολικού μαθητικού δυναμικού με τον μαγικό αριθμό των 25 ( δηλαδή 1 δάσκαλος ανά 25 μαθητές ) , έτσι στην πράξη πλέον καταργούνται γεωγραφικά όρια , γίνονται τμήματα 25άρια , ίσως και παραπάνω ( 10% ) και τα επιπλέον παιδιά θα εκδιώκονται προς το πλησιέστερο σχολείο !

Αυτό το κριτήριο , θα κυριαρχεί από ‘δω και πέρα , ΟΧΙ η διευκόλυνση των παιδιών μας , ΟΧΙ τμήματα ολιγομελή για καλύτερη μόρφωση , σ΄ αυτή την λογική προχωρούν σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων, μέχρι και σχολείων !



Εμείς οι γονείς , απαιτούμε – διεκδικούμε :

-Πολλά Δημόσια Σχολεία , ασφαλή – με όλες τις αναγκαίες υποδομές και ΟΧΙ με ΣΔΙΤ ,

-Με ολιγομελή τμήματα , 15 μαθητές στα Νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις ( 1η & 2α τάξη Δημοτικού) και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις ,

- Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν σχολεία κοντά στα σπίτια μας .

Παρόλα , που η ανθρώπινες κατακτήσεις , η ανθρώπινη γνώση προχωρά , εμείς πάμε πίσω , μας οδηγούν στον Μεσαίωνα , αυτό επιδιώκουν , αυτό σήμερα επιτάσσει η ΑΓΟΡΑ , όταν λένε πως το Δημόσιο Σχολείο δεν πάει καλά , εννοούν πως δεν έχουν τα ανάλογα κέρδη από τα σχολεία μας , από την Παιδεία , γι’ αυτό και Νομοθετούν με βάση την επιχειρηματικότητα , την ανταποδοτικότητα κ.τ.λ.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!


http://dimoskeratsiniou2008.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου