Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Βόλεϊ: Νίκη τίτλου ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός άλωσε το κλειστό της Γλυφάδας, επικρατώντας με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού και πλέον είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην A1 βόλεϊ των ανδρών.
Η ομάδα του Πειραιά με
τη σημερινή νίκη της έσπασε το πλεονέκτημα της έδρας του τριφυλλιού, κάνοντας παράλληλα το 2-1 στη σειρά των τελικών.
Έτσι την Τετάρτη με νίκη στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» οι «ερυθρόλευκοι» θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.





Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι φάνηκε να «γυρίζει», με τους «πράσινους» να παίρνουν στις λεπτομέριες το δεύτερο και να κάνουν μία πρωτοφανή ανατροπή στο τρίτο, το οποίο πήραν με 25-23, αν και βρέθηκαν να χάνουν 17-5.



Οι Πειραιώτες κατάφεραν όμως να βρουν ξανά την καλή ψυχολογία τους και πήραν σχετικά εύκολα τα δύο τελευταία σετ, πανηγυρίζοντας μία πολύ σπουδαία νίκη.



Τα σετ: 21-25, 27-25, 25-23, 17-25, 10-15



Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών



Γιάννης Καλμαζίδης: «Ήταν ένα τρελό ματς έτσι όπως εξελίχθηκε, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε πολύ νωρίτερα. Νίκη τίτλου θα είναι στο τελευταίο παιχνίδι. Από σήμερα το βράδυ πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να κοιτάξουμε το επόμενο».



Για την ανατροπή στο 5-17 και το τρελό σερί του ΠΑΟ: «Ούτε τεχνικά, ούτε προπονητικά, μόνο ψυχικά εξηγείται», απάντησε ο κόουτς του Ολυμπιακού για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς, μετά από κάποια στιγμή έγινε φόβος και ο φόβος αντιδρά πάντα αρνητικά. Ευτυχώς, μάς έγινε ένα μάθημα αυτό...».



Στέλιος Καζάζης: «Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να τα καταφέρουμε! Ότι μας έχει απομείνει θα το βγάλουμε στου Ρέντη. Τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Το 3ο σετ ήταν εκπληκτικό. Καταφέραμε πόντο-πόντο και ξαναμπήκαμε στο ματς και στο τέλος το πήραμε. Η ενέργεια, όμως, που μας απορρόφησε η προσπάθεια που καταβάλλαμε, ήταν μεγάλη. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεση μας μεταξύ των ματς θα είχαμε και παραπάνω δυνάμεις».

http://www.piraeuspress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου