Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Βροντερό ΝΑΙ για αυτονομία έδωσαν οι κάτοικοι του Αγ. Ι. Ρέντη

Ρεκόρ προσέλευσης στο δημοψήφισμα για τη συνένωση έκαναν οι 7644 Ρεντιώτες [δημότες και κάτοικοι], απαντώντας με ένα ηχηρό ΝΑΙ στο ερώτημα “Επιθυμείτε την αυτονομία του Δήμου μας;”.
Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: σε σύνολο 7644 ψηφισάντων είχαμε
7632 ΕΓΚΥΡΑ, 7539 ΝΑΙ, 88 ΟΧΙ και 17 ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ.



Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πέρυσι, στις Ευρωεκλογές ψήφισαν 6500 δημότες, σε μια διαδικασία που διεξαγόταν σε όλη τη χώρα όπου όλοι την ήξεραν και όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν γι’ αυτή. Αν την διαπίστωση αυτή την συνδυάσουμε και με τις συγκυρίες της εποχής, την κρίση και όλα τα παρελκόμενα στις ζωές του καθενός μας, τότε αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με έναν εντυπωσιακό αριθμό.





Το δημοψήφισμα θα κατατεθεί το συντομότερο στον κ. Ραγκούση, με τον οποίο έχει είδη ζητη- θεί ραντεβού από τον κ. Ιωακειμίδη. Ο Δήμαρχος Ρέντη είναι ικανοποιημένος τόσο για την αντα- πόκριση του κόσμου όσο και για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Σε σχετική του δήλωση α- νέφερε: “Καταφέραμε να βγάλουμε τόσες χιλιάδες ανθρώπους από το σπίτι τους και να συμμε- τάσχουν σε μια δημοκρατική διαδικασία. Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους αδίκη- σαν το Δήμο μας, πολύ περισσότερο στις κομματικές δυνάμεις που πάλεψαν ενάντια στην προ- σπάθεια γι’ αυτό το δημοψήφισμα. Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα λάβει υπόψη της την ομόθυμη επιθυμία των Ρεντιωτών, με ποσοστό 99% να παραμείνει ο Δήμος Ρέ- ντη αυτόνομος”.



Αν και η αλλαγή της πρότασης του Υπουργού Εσωτερικών για τη συνένωση του Δήμου Νίκαιας με τον Δήμο Αγίου Ιωάννη Ρέντη είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο, δεν μπορούμε παρά να ανα- γνωρίσουμε την δυναμική προσπάθεια των δημοτών. Συγχαρητήρια.

http://www.halkidona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου