Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΤΗΣ COSCO MONO ME ΈΛΛΗΝΕΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνάντηση των Αντιπροσωπειών της COSCO GROUP υπό τον capt. Wei Jiafu και του ΟΛΠ Α.Ε. υπό τον κ. Γιώργο Ανωμερίτη.Η Cosco Group ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων της στον Πειραιά θα αποτελέσει την κύρια Πύλη της Cosco για τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τις γύρω περιοχές, στον οποίο θα έχουν άμεση αναφορά πλην της Cosco και οι όμιλοι της Άπω Ανατολής : K-LΙΝΕ (Ιαπωνία), YML (Κορέα) και HANJIN (Κορέα).Ο Σταθμός
Εμπορευματοκιβωτίων της Cosco θα εργάζεται μόνο με Έλληνες τεχνικούς και λιμενεργάτες, «χωρίς κανέναν Κινέζο» όπως είπε ο capt. Wei, ο δε αριθμός των εργαζομένων θα ανέλθει σε 650.

Και οι δύο πλευρές (ΟΛΠ και Cosco) οι οποίες θα συλλειτουργούν στους προβλήτες Ι και ΙΙ θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια καλής συνεργασίας σύμφωνα και με τις πολιτικές προώθησης πωλήσεων μιας εκάστης.
Το ενδιαφέρον των δύο πλευρών, πέρα από την εξέταση των θεμάτων του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ Α.Ε., επικεντρώθηκε σε δύο κυρίως μείζονα θέματα, για τα οποία θα υπάρξουν συνεννοήσεις και κατευθυντήριες συμφωνίες εντός διημέρου:

(α) Συμμετοχή του ΟΛΠ Α.Ε και της Cosco στο υπό δημιουργία Εμπορευματικό Κέντρο του Θριάσιου Πεδίου. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου αύριο για να εξετάσουν επακριβώς το σχήμα συνεργασίας  τους, όταν το έργο αυτό προκυρηχθεί  από την ΕΡΓΟΣΕ. Ο capt. Wei υπέδειξε ως μοντέλο το έργο της Cosco στο Dubai., το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
(β) Συνεργασία μέσω της «ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΠ» (NAΥΣΟΛΠ) για την ανάπτυξη των εργασιών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν επίσης αύριο, ώστε να τεθεί το πλαίσιο συνεργασίας τους σε εξειδικευμένα θέματα (δεξαμενές, πλοία για συντήρηση και επισκευή κλπ.)
(γ)   Για τα υπόλοιπα έργα οι δύο πλευρές θα έχουν σειρά νέων συναντήσεων για κάθε έργο εξειδικευμένα, μέσω των θυγατρικών εταιρειών της Cosco.

Ο capt. Wei εξέφρασε τη δέσμευση ότι όλες οι επενδύσεις της Cosco θα υλοποιηθούν στο ακέραιο όσον αφορά τον Πειραιά (Προβλήτες ΙΙ και III) σύμφωνα και με τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης και ότι προσβλέπει στην άριστη συνεργασία με την ΟΛΠ ΑΕ.
http://www.piraeusnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου