Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πανέτοιμος ενόψει Παρτιζάν ο Ολυμπιακός

Υπό το βλέμμα των αδελφών Αγγελόπουλων, πραγματοποιήθηκε στο Palais de Bercy η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν την (22:00, ΣΚΑΪ) «μονομαχία» με την Παρτιζάν, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Final 4 της Euroleague, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι.



Οι ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, οι οποίοι βρίσκονται από το μεσημέρι στην Πόλη του Φωτός, προσπάθησαν με την παρουσία τους στην προπόνηση να δείξουν στους παίκτες της ομάδας ότι είναι στο πλευρό τους, ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με την ομάδα του Βελιγραδίου.



Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, είδε στη σημερινή προπόνηση τους παίκτες του να γυμνάζονται για περίπου μιάμιση ώρα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν απρόοπτα.



Ο μοναδικός απών από το πρόγραμμα ήταν ο νεαρός Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται από στομαχικές διαταραχές και θα μείνει εκτός αποστολής.



Όσον αφορά τον τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού, Νίκο Μπουντούρη, δείχνει να έχει ξεπεράσει την αδιαθεσία που τον ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της ημέρας και ήταν παρών κι αυτός μαζί με την υπόλοιπη αποστολή.



Λίγα λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης, ο Λίνας Κλέιζα με δηλώσεις του τόνισε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, ήταν μια μακρά σεζόν, μια καλή σεζόν και θέλουμε να την ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε παιχνίδι είναι επικίνδυνο και ειδικά ένας ημιτελικός. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είμαστε το φαβορί, αλλά ξέρουμε ότι θα γίνει ένα πολύ σκληρό ματς, η Παρτιζάν είναι καλή ομάδα και εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά για να καταφέρουμε να προκριθούμε σε αυτό το Final 4. Συνεπώς είναι λογικό να θέλεις να παίξεις σκληρά στον ημιτελικό, προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό».



Εν συνεχεία, ο Λιθουανός φόργουορντ στάθηκε σε τεχνικά ζητήματα, στα οποία πρέπει κατά τη γνώμη του να προσέξει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης: «Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά σε άμυνα κι επίθεση και παράλληλα να προσέξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ της Παρτιζάν, τομέας ο οποίος αποτελεί βασικό "όπλο" του παιχνιδιού της».



Καταλήγοντας ο Κλείζα ανέφερε: «Για μας δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη διαφορά για τον ημιτελικό. Είναι απλά μπάσκετ. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε, το Παρίσι είναι όμορφη πόλη, είμαστε ήρεμοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει απλά να εκτελέσουμε όσα έχουμε σχεδιάζει. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι, πολλοί συμπαίκτες μου και πέρυσι ήταν στο Final 4 και είναι φυσιολογικό να υπάρχει ηρεμία. Δεν είναι υπεραισιοδοξία ή υπεροψία αυτό. Απλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».



Από την πλευρά του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι με την Παρτιζάν μετά το τέλος της προπόνησης είπε: «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Κάναμε την προπόνηση μας, δουλέψαμε σε θέματα τακτικής και ατομικά πράγματα που αφορούν τον καθένα. Η Παρτιζάν είναι καλή ομάδα, θα πάμε όλοι ενωμένοι σαν ομάδα για να κερδίσουμε».



Συνεχίζοντας ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχουν Ολυμπιακός και Παρτιζάν για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, σημειώνοντας: «Σε ένα Final 4 δεν υπάρχουν φαβορί. Είναι μια κλασική ερώτηση για την οποία υπάρχει μια κλασική απάντηση. Εμείς ωστόσο είμαστε καλύτεροι σαν παίκτες και σαν ομάδα και πιστεύω ότι αυτό θα το δείξουμε μέσα στο παρκέ. Την πρόκριση θα την πάρει αυτός που την θέλει περισσότερο και ο οποίος θα παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένος, θα δείξει πάθος και καρδιά ώστε να κερδίσει το τρόπαιο. Αυτά τα στοιχεία νομίζω ότι θα παίξουν το σημαντικότερο ρόλο».



Τέλος ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν θα πρέπει να επηρεαστούν από το σκληρό παιχνίδι των Σέρβων αντιπάλων τους και ότι θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά: «Η πρόκριση θα κριθεί στο πόσο συγκεντρωμένοι θα παρουσιαστούμε σαν ομάδα. Δεν θα πρέπει να εκνευριστούμε και θα πρέπει να παραμείνουμε στο πλάνο μας για 40 λεπτά. Η Παρτιζάν είναι καλή ομάδα, η οποία τρέχει, σουτάρει και προσπαθεί να σε χτυπήσει και να σε εκνευρίσει».



Ερωτηθείς για το αν υπάρχει φαβορί, ο Έλληνας διεθνής σμολ φόργουορντ υποστήριξε: «Αν το πάρουμε σαν ρόστερ, σίγουρα διαθέτουμε πιο πλούσιο υλικό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε φαβορί. Η Παρτιζάν κατάφερε να φτάσει στο Final 4, συνεπώς είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν μπορούμε να πούμε από πριν ότι θα κερδίσουμε σίγουρα. Τα ρόστερ από μόνα τους δεν παίζουν. Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε μέσα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου