Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Εμπόρευμα με χώρα προσέλευσης «MACEDONIA»;;;

Στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα από το ΣΤ’ Τελωνείο Πειραιά φορτίου με 1,5 τόνο ξερής μαγιάς προερχόμενης από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.), προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά, που συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους της σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων.



Οι γεωπόνοι της Νομαρχίας μπλόκαραν το συγκεκριμένο φορτίο, όχι λόγω κάποιου υγειονομικού προβλήματος, αλλά γιατί κατά τον έλεγχο που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι η σήμανση χώρας προέλευσης ανέφερε «MACEDONIA» και όχι «FYROM».

Ως εκ τούτου προκειμένου να επιτραπεί η εισαγωγή του προϊόντος στην εγχώρια αγορά επισημάνθηκε από τους ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά ότι πρέπει να αντικατασταθεί η σήμανση ΜACEDONIA με την επίσημη ονομασία FYROM.

Μέχρι τότε το φορτίο θα παραμείνει δεσμευμένο στους χώρους του Τελωνείου και το «πράσινο φως» θα δοθεί μόνο όταν ο επανέλεγχος της Νομαρχίας επιβεβαιώσει την επικόλληση της νέας σήμανσης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου