Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πολύ χαμηλά τα ποσοστά της απεργίας στην Αίγινα



Πολύ χαμηλή είναι η συμμετοχή του δημόσιου τομέα και του εμπορικού κόσμου στη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χτες στην Αίγινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι

στη ΔΟΥ Αίγινας από τους δεκαπέντε υπαλλήλους, που στελεχώνουν την υπηρεσία στο νησί, απήργησαν οι δύο, ενώ ο κλάδος των εκπαιδευτικών και ειδικά των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έτσι σε Αίγινα και Αγκίστρι το ποσοστό που έλαβε μέρος στην απεργία χθες ήταν 19,6% ενώ σήμερα ακόμη χαμηλότερο μόλις 15,5%, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που λάβαμε από τον προϊστάμενο, εκπαιδευτικό κύριο Γιάννη Σακκιώτη . Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το ρεπορτάζ του Aegina Portal είναι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την απώλεια τους ημερομίσθιου τους συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, κάτι που είχε δηλώσει άλλωστε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού κύριος Χρήστος Ρέππας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Μαρτίου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στην Αίγινα, συμμετείχαν με ποσοστό 40%, ενώ φυσικά στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολύ υψηλότερα ποσοστά.




Τα γραφεία του ΙΚΑ παρέμειναν κλειστά, ενώ ανοικτό είναι το πρακτορείο της ΔΕΗ στην Αίγινα όπως και το ταμείο της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση του κοινού. Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην απεργία είχε τοιχοκολλήσει μόνο η Εθνική Τράπεζα η οποία όμως εξυπηρετούσε από το πρωί μόνο συντάξεις και μισθοδοσίες. Κανονικά λειτούργησαν επίσης σήμερα και οι εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αίγινας, ενώ μόνο σε δύο καταστήματα είδαμε τα "ρολά κατεβασμένα". Τέλος κανονικά συμμετείχαν στη απεργία τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς κανένα δρομολόγιο δεν έγινε από και προς το λιμάνι της Αίγινας.

http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου