Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Νέες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ...




Στην εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών, οφείλεται η μέση αύξηση κατά ...

0,23% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Ο μέσος όρος των αυξήσεων σύμφωνα με την επιχείρηση είναι 0.23 %.






Παράλληλα από τις 2 Μαΐου, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα επιβαρύνονται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών.





Συγκεκριμένα επιβάλλονται:



-Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, όπως προβλέπεται από το Ν. 3833/10 καθώς και



-Χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 50/00, σύμφωνα με το Ν.2093/92.



Η χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά 1.000 kWh για Οικιακή και Δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 kWh για Επιχειρηματική χρήση. Η μέση επιβάρυνση λόγω ΔΕΤΕ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ: "Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και το ΔΕΤΕ με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος και να τους αποδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο".



Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι:


"Καμία απολύτως αύξηση δεν έχει εγκριθεί για όλες τις κατηγορίες των τιμολογίων της ΔΕΗ και αυτά συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια ακριβώς, όπως εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου 2008, δηλαδή εδώ και περίπου 22 μήνες. Τα ανωτέρω επισημαίνει η ΔΕΗ με αφορμή λανθασμένες αναφορές ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που συγχέουν τα τιμολόγια της Επιχείρησης με διάφορες άλλες επιβαρύνσεις που εισπράττονται για λογαριασμό τρίτων".
http://www.piraeusnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου