Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Περι-έργων αλήθειες για τη Σαλαμίνα!!!!

Είναι βέβαιο ότι όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα έχουν προσπαθήσει ν΄ αφήσουν έργο. Και λίγο ή πολύ έχουν αφήσει όλες. Είμαστε οι τελευταίοι που θα επιχειρήσουμε να μηδενίσουμε το έργο μιας προηγούμενης δημοτικής αρχής, προκειμένου να προβάλλουμε όσα κάναμε εμείς. Δεν θα δεχτούμε όμως να μηδενίζει κανείς και το έργο το δικό μας, επιχειρώντας να το οικειοποιηθεί, απλά και μόνο επειδή ο Δήμος έχει συνέχεια. Με έκπληξή μας λοιπόν διαπιστώσαμε
ότι ο τέως δήμαρχος - που πρόσφατα αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία - έχει αποδυθεί τον τελευταίο καιρό σε μια προσπάθεια να ακυρώσει ό,τι έχει γίνει από τη σημερινή δημοτική αρχή, διαφημίζοντας τα πάντα ως προσωπικό του επίτευγμα. Για να αποδίδουμε λοιπόν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε σε σχέση με τα έργα, των οποίων την πατρότητα διεκδικεί:


1. Αποχέτευση Σαλαμίνας και Παλουκίων: Όταν παραλάβαμε, βρήκαμε το έργο της αποχέτευσης του κέντρου της πόλης υπό δημοπράτηση με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή και κόστος να ανέρχεται σε 24,5εκ.ευρώ. Το έργο είχε ενταχθεί στο Ταμείο Συνοχής για να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 16εκ. ευρώ. Σ΄ ό,τι αφορά την αποχέτευση των Παλουκίων, είχε μεν ξεκινήσει η λειτουργία του δικτύου αλλά υπήρχε δυνατότητα σύνδεσης σε μικρό μόνο τμήμα των κατοικιών, ενώ δεν είχαν αποκατασταθεί οι στεγανοποιήσεις μεγάλου αριθμού φρεατίων και αγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρήκαμε γύρω στις 60 συνδέσεις και αυτή τη στιγμή, μετά την επίλυση των διαφόρων κατασκευαστικών κωλυμάτων που εκκρεμούσαν, έχουμε φτάσει γύρω στις 300, συνδέοντας ακόμη και κατοικίες επί της Λ. Σαλαμίνας στο ύψος του Αγ. Λαυρεντίου!



2. Λιμενικό Ταμείο – Ρεβυθούσα: Αναφορικά με τα έσοδα που ο τ. δήμαρχος ισχυρίζεται πως ήρθαν στο δήμο με δικές του ενέργειες από το Λιμενικό Ταμείο και τη Ρεβυθούσα, πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως: α) η ένταξη των Λιμενικών Ταμείων στους δήμους ήταν απόφαση της κυβέρνησης και αφορούσε όλη την Ελλάδα, συνεπώς δεν έκανε κάτι ο ίδιος γι΄ αυτό. β) Σ΄ ό,τι όμως έχει να κάνει με τη Ρεβυθούσα, η προηγούμενη δημοτική αρχή επέδειξε εγκληματική αδιαφορία μετά την απόφαση της Επιτροπής Ορίων (2005) που πήρε το Ειρηνοδικείο και κατοχύρωνε τη Ρεβυθούσα στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Τα δε έσοδα αρχίσαμε να τα εισπράττουμε αφού κάναμε εξώδικα στο Δήμο Μεγαρέων και στη ΔΕΠΑ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ύστερα από τη δικαστική απόφαση 2222/2008 του Τμήματος Διοίκησης του 2ου Τριμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.



3. 4 νέα σχολικά κτίρια: Ο τ. δήμαρχος θα πρέπει να μας πει σε ποια αναφέρεται. Φανταζόμαστε πως δεν αναφέρεται στο Δημοτικό Σχολείο των Βασιλικών, η κατασκευή του οποίου είχε ξεκινήσει πριν τη θητεία του, ούτε στο Δημοτικό Σχολείο των Παλουκίων, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007 επί δημαρχίας Σοφρά!



4. 2 ΚΑΠΗ: Η νυν δημοτική αρχή βρήκε ένα νομικό πρόσωπο (ΚΑΠΗ Σαλαμίνας) και στη συνέχεια δημιούργησε και δεύτερο (ΚΑΠΗ Αιαντείου). Η Τρίτη Ηλικία σήμερα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού προγράμματος του Δήμου με δωρεάν καθημερινή προσφορά καφέ και αναψυκτικών, με επιμορφωτικά προγράμματα, εκδηλώσεις και εκδρομές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, κ.ά. Αρκεί να υπενθυμίσουμε πως το 2005 ο προϋπολογισμός του τότε ΚΑΠΗ ήταν μόλις 15.000ευρώ και σήμερα για το κάθε ένα από τα δύο ΚΑΠΗ ανέρχεται σε 43.000ευρώ!



5. 7 βασικοί περιφερειακοί δρόμοι: Να υποθέσουμε πως ο τ. δήμαρχος αναφέρεται σε εργολαβία (Λ. Μπατσί, Προφ. Ηλία, Καραϊσκάκη, Περιστερίων, Σικελιανού, κ.α.) που εντάχθηκε στα έργα του Γ΄ ΚΠΣ, ξεκίνησε η εκτέλεσή της επί της θητείας του και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα;



6. Ανάπλαση παραλίας με πλακόστρωση και φωτισμό: Η σημερινή δημοτική αρχή βρήκαμε μόνο μία μελέτη – χωρίς τις αδειοδοτήσεις – για το τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Σκάλα τη Μεγάλη. Πήραμε όλες τις σχετικές άδειες και εκτελέσαμε το έργο. Όσον αφορά το φωτισμό, ο κ. Αγαπίου είχε απλά προκηρύξει το διαγωνισμό.



7. Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός – Πράξεις εφαρμογής: Η πλήρης απραξία! Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες (Απρίλιος 2010) επί Σπύρου Σοφρά, μετά την ολοκλήρωση της α΄ φάσης τον προηγούμενο χρόνο και την επεξεργασία των δεδομένων και βρίσκεται ήδη στην τελική φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Η μοναδική πράξη εφαρμογής (στην Ψιλή Άμμο) κυρώθηκε με τη σημερινή δημοτική αρχή!



Μετά απ΄ όλες αυτές τις επισημάνσεις, εμείς, τι άλλο, να ευχηθούμε στον τέως δήμαρχο Καλή Συνέχεια και Καλή Προεκλογική Εκστρατεία. Όλοι θα κριθούμε από το έργο μας!



από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου