Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Παρεμβάσεις Νομαρχίας Πειραιά για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στη Νεάπολη Νίκαιας

Ένα ακόμη σημαντικό έργο για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την ασφαλή μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων και πεζών, υλοποιεί η Νομαρχία Πειραιά, μετά από αίτημα του Δήμου Νίκαιας, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά.



Πρόκειται συγκεκριμένα, για το εν εξελίξει έργο της ανακατασκευής των οδών Τερψιχόρης, Μενελάου, Παπαδημητρίου, Κεραμεικού, Μαμαλάκη, Αρτέμιδος και άλλων οδικών αρτηριών στην περιοχή Άνω Νεαπόλεως του Δήμου Νίκαιας, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € που υλοποιείται με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από ίδια έσοδα της Νομαρχίας Πειραιά.

Οι συγκεκριμένες οδοί, λόγω φθοράς αλλά και της έντονα επικλινούς μορφής τους, παρουσιάζουν αυξημένη ολισθηρότητα, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και πεζών.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η Νομαρχία Πειραιά προχωρά βάσει σχετικής μελέτης που συντάχθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας, στην αποξήλωση όλων των παλιών οδοστρωμάτων και στην αντικατάστασή τους από νέα αντιολισθητικά οδοστρώματα από μπετόν με προσθήκη χαλαζιακής άμμου. Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων εργασιών περιλαμβάνεται επίσης η ανύψωση ή ο καταβιβασμός φρεατίων καθώς και η αντικατάσταση – επισκευή των σπασμένων σωλήνων ύδρευσης.

Η Νομαρχία Πειραιά εφιστά την προσοχή των οδηγών για όλο το χρονικό διάστημα στο οποίο θα εκτελούνται εργασίες στους παραπάνω δρόμους.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε «Στην Νομαρχία Πειραιά, αν και έχουμε συρρικνώσει σημαντικά τις λειτουργικές μας δαπάνες, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Οι συγκεκριμένες οδικές παρεμβάσεις στην Νεάπολη της Νίκαιας εντάσσονται στο δυναμικό πρόγραμμα έργων οδοποιίας που έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε στους δήμους του ευρύτερου Πειραιά, με στόχο η μετακίνηση οχημάτων και πεζών να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου