Τρίτη 4 Μαΐου 2010

H «άνοιξη» Μαθητικού Πολιτισμού συνεχίζεται στο Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά

Με τη θεατρική παράσταση της κωμωδίας της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον William?» από τη θεατρική ομάδα του 11ου ΓΕΛ Πειραιά, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του ευρύτερου Πειραιά ολοκληρώνουν τη συμμετοχή τους στο 5ο Πανόραμα Μαθητικού Πολιτισμού που οργανώνει η Νομαρχία Πειραιά και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Οργανισμός και παραδίδουν τη σκυτάλη στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.







Η παράσταση θα ανέβει την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο Απόλλων (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια) και στη συνέχεια ανοίγει η αυλαία για το Φεστιβάλ Μοντέρνων και Παραδοσιακών Χορών που έχουν ετοιμάσει, στο πλαίσιο του Πανοράματος, παιδιά από δεκάδες νηπιαγωγεία και δημοτικά του ευρύτερου Πειραιά.





Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαΐου, μαθητικά συγκροτήματα από 20 σχολεία θα παρουσιάσουν από τον Πολυχώρο Απόλλων παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, ταξιδεύοντάς μας στο γεμάτο ζωντάνια και φρεσκάδα κόσμο τους. (Η ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μοντέρνων και Παραδοσιακών Χορών είναι στις 6 το απόγευμα).





Παράλληλα, την Τετάρτη 12 Μαΐου από τις 9.30 π.μ. θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Απόλλων και το Φεστιβάλ Μαθητικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δίνοντας το λόγο σε 21 σχολεία του ευρύτερου Πειραιά για να μιλήσουν για το περιβάλλον και τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούν.





Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των μαθητικών προγραμμάτων, θα ακολουθήσει ομιλία της καθηγήτριας Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννας Μολίνου με θέμα «Εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου» (ώρα 5.30 μ.μ. ) και προβολή της ταινίας «Ο καιρός των ηλιθίων» (ώρα 6.15 μ.μ.) η οποία πραγματεύεται ένα εφιαλτικό μελλοντικό 2055 όπου ο κόσμος έχει καταστραφεί εξαιτίας της σημερινής μας αδιαφορίας για το περιβάλλον. Την ταινία θα προλογίσει η υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του WWF κ. Ελένη Σβορώνου και μετά το τέλος της θα ακολουθήσει συζήτηση.





Οι εκδηλώσεις του 5ου Πανοράματος Μαθητικού Πολιτισμού θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Μαΐου, με διάφορα εικαστικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του ευρύτερου Πειραιά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 4223735.





Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους μαθητές που συμμετέχουν και φέτος με ενθουσιασμό στο Πανόραμα Μαθητικού Πολιτισμού της Νομαρχίας Πειραιά, γεμίζοντας με ελπίδα και υπερηφάνεια όλους εμάς τους μεγαλύτερους. Να ευχαριστήσω επίσης από καρδιάς τους γονείς που στέκονται πολύτιμοι αρωγοί στην δημιουργική πορεία των παιδιών μας. Και βεβαίως τους εκπαιδευτικούς που με περίσσιο μεράκι συμβάλλουν στην επιτυχία του σημαντικού αυτού θεσμού. Το Πανόραμα Μαθητικού Πολιτισμού, είναι μια ακόμα ισχυρή απόδειξη, για τη δύναμη και τις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης να ανοίγει πρωτοπόρους δρόμους πολιτισμού, αξιοποιώντας το πιο σημαντικό, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα μας : Τη νέα γενιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου