Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

“Zenith” : Άφιξη χωρίς παρατράγουδα

Κανονικά έδεσε νωρίτερα την Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Zenith. Παρά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα (επετράπη η αποβίβαση, αλλά αργότερα όχι η επιβίβαση των τουριστών), η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν προχώρησε, προς το παρόν, στην αναστολή αφίξεων του κρουαζιεροπλοίου
. Όπως πληροφορείται ...

το Portnet.gr, τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχαν έντονες διαβουλεύσεις από την μια πλευρά της εταιρείας και από την άλλη στελεχών της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλιακής Πολιτικής (και προσωπικά του Γ.Γ. κ. Βλάχου), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος «εξαίρεσης» του Πειραιά από τις πλόες της εταιρείας. Ρόλο στο να μην εκδηλωθούν αντιδράσεις, τουλάχιστον την Δευτέρα το πρωί, έπαιξε και ένα άτυπο μέτωπο που διαμορφώθηκε από πολιτικούς όλων των χώρων (πλην ΚΚΕ) , έως και επιχειρηματίες, κατά των αντιδράσεων και υπέρ της διατήρησης της συναλλαγματοφόρου πηγής που αποτελεί η κρουαζιέρα για την ελληνική οικονομία.




Πάντως, την Δευτέρα το μεσημέρι, υπήρχαν προγραμματισμένες συνεδριάσεις, αφ’ ενός μεν της ΠΝΟ, αφ’ ετέρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (το οποίο ελέγχεται πλέον απ’ το ΠΑΜΕ). Ενώ οι συνεδριάσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν πιθανολογείται να υπάρξουν αποφάσεις για αντιδράσεις , που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην προγραμματισμένη για το βράδυ επιβίβαση των επιβατών του κρουαζιεροπλοίου. Αντίθετα οι συνεδριάσεις των εργατικών αυτών Ενώσεων, είχαν κύριο προσανατολισμό την οργάνωση της συμμετοχής στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες, λόγω των σκληρών μέτρων που επιβλήθηκαν απ’ το ΔΝΤ και την κυβέρνηση.

http://portnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου