Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Περικοπή αποζημιώσεων κατά 10% ή περικοπή δρομολογίων για τις άγονες

Ως ευθεία βολή στη βιωσιμότητα των μικρών κυρίως ακτοπλοϊκών εταιριών της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των μικρών και απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδος, θεωρείται από πολλούς παρατηρητές της Ελληνικής ακτοπλοΐας η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να ανακοινώσει περικοπές των επιδοτήσεων κατά 10% ή περικοπές δρομολογίων.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής...

 την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης και η οποία απευθύνεται προς 30 ακτοπλοϊκές εταιρίες, το υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε τις απαιτούμενες πιστώσεις για τις άγονες γραμμές με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες πιστώσεις να υπολείπονται κατά 12% και να μην επαρκούν για την καταβολή των μισθωμάτων.



Ειδικότερα στην επιστολή του κ. Σηφουνάκη αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:



«Θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της αναγκαιότητας εφαρμογής του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης το υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε τις απαιτούμενες πιστώσεις για τις άγονες γραμμές με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες πιστώσεις της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να υπολείπονται κατά 12% και να μη επαρκούν για την καταβολή μισθωμάτων για τις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για το τρέχον οικονομικό έτος.



Οι επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες, όπως περιγράφονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης επιβάλλουν εξορθολογισμό δαπανών, σφικτό προϋπολογισμό με κάποιες αναγκαίες περιστολές, ώστε το δημόσιο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις και η χώρα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.



Για τους παραπάνω λόγους όπου όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε στη συλλογική εθνική προσπάθεια και προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των μισθωμάτων που αφορούν τις άγονες γραμμές με συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, επιβάλλεται και παρακαλούμε να αποδεχθείτε μείωση 10% στα μισθώματα σας, ώστε οι εγκριθείσες πιστώσεις να αντιστοιχούν στη καταβολή των μισθωμάτων σας και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.



Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να περικόψουμε δρομολόγια προκειμένου να επιτευχθεί αντιστοιχία υποχρεώσεων και προϋπολογισμού».
http://kithiraikanea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου