Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΓΙΑΤΙ μπλοκάρουν οι αλλαγές στο ΝΑΤ;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ....

                                          Ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης ...


αρνείται να παραιτηθεί


Στη μη παραίτηση του αντιπροέδρου της προηγούμενης διοίκησης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου «σκοντάφτουν» οι αλλαγές στο Ταμείο. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Portnet.gr, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη (έστω μετά πάροδο αρκετών μηνών…), να ανακοινώσει την νέα διοίκηση του ΝΑΤ, την περασμένη Δευτέρα ή το πολύ Τρίτη. Πλην όμως, εμφανίστηκε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Πρόβλημα με ονοματεπώνυμο : ο κ. Νίκος Κουλάδης, αντιπρόεδρος του ΝΑΤ, φέρεται να αρνείται να παραιτηθεί, μπλοκάροντας έτσι τη διαδικασία ορισμού νέας διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι και στο ΝΑΤ ακολουθήθηκε η μακροχρόνια διαδικασία του Opengov, και ήδη από την προηγούμενη βδομάδα οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είχαν καταλήξει στα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα διοίκηση. Ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης όμως, εμφανίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μην παραιτείται, ή να διεκδικεί την αποζημίωση που αντιστοιχεί μέχρι το τέλος της θητείας του! Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr, οι καθαρή αμοιβή του κυρίου αντιπροέδρου, δεν ξεπερνά τα 1700 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύμβασή του λήγει τον επόμενο Σεπτέμβριο.




Η εξέλιξη αυτή προξενεί, όπως είναι φυσικό, έναν ακόμη πονοκέφαλο στον ευρύτερο χώρο της Ναυτιλίας, πόσο μάλλον που, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΝΑΤ καλείται να «τα βγάλει πέρα» σε ότι αφορά την καταβολή των συντάξεων, με περιορισμένη ή καθυστερημένη επιδότηση από το δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την τελευταία στιγμή υπεγράφησαν απ’ το υπουργείο Οικονομικών οι απαραίτητες πιστώσεις για την καταβολή της σύνταξης των ναυτικών στις 25 του μηνός, ενώ ανάλογη καθυστέρηση είχε σημειωθεί και περίπου προ δύο μηνών. Την ίδια ώρα οι συνολικότερες καθυστερήσεις στον ορισμό διοίκησης στο ΝΑΤ, εμποδίζουν το Ταμείο είτε να κινηθεί πιο δυναμικά διεκδικώντας ποσά που ενδεχομένως του οφείλονται, είτε να προχωρήσει σε κινήσεις πιο ορθολογικής αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του.



Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης στην σχετική απαίτηση, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται να ενεργοποιηθούν και άλλου τύπου σχετικά αντανακλαστικά, καθώς όπως έχει ξαναγράψει το Portnet.gr, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, Εισαγγελέας του Πειραιά, ερευνά – αν δεν έχει ήδη ασκήσει διώξεις κατά μελών του δ.σ. του ΝΑΤ – μια σκανδαλώδη απόφαση του Ταμείου, με την οποία διαγράφηκε ένα ποσό περί το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, που είχε καταλογισθεί ως οφειλή συγκεκριμένου γνωστού ακτοπλόου, που πλέον δεν δραστηριοποιείται στον χώρο.




http://www.portnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου