Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η "Γιορτή των Σπόρων" κέρδισε το ενδιαφέρον



Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε για πέμπτη χρονιά στην Αίγινα η "Γιορτή των Σπόρων" στα πλαίσια των πανελλαδικών γιορτών της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι». Η ομάδα της Αίγινας με την υποστήριξη του Δήμου γιόρτασε στον Πύργο του Μαρκέλλου διοργανώνοντας ομιλίες από παραγωγούς, θεατρικό παιχνίδι και φυσικά με την διανομή των φυτών που είχαν αναπτυχθεί από σπόρους ντόπιων ποικιλιών μερικές εβδομάδες πριν.
Αυτό που είναι χαρακτηριστικό για τη χθεσινή εκδήλωση, είναι

η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων κατοίκων της Αίγινας πάνω στο τεράστιο ζήτημα των ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς γίνεται κατανοητό πλέον ότι το θέμα στηρίζεται σε δύο μεγάλους πόλους: την υγιεινή διατροφή, με την έννοια ότι γνωρίζουμε τι ακριβώς τρώμε και ασφαλώς με την ίδια την οικονομία της παραγωγής, αλλά και της οικιακής οικονομίας. Τέτοια θέματα συζητήθηκαν χθες στον Πύργο του Μαρκέλλου όπου έγινε η εκδήλωση. Η ομάδα "Πελιτι" που δραστηριοποιείται στην Αίγινα από κατοίκους του νησιού, ασφαλώς και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη, καθώς βλέπει ότι κάθε χρόνο είναι και καλύτερα, όχι μόνο από πλευράς προσέλευσης κόσμου, αλλά και από την άποψη της ουσιαστικής συμμετοχής σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται και που βασίζεται σε εθελοντική δράση. Την εκδήλωση προλόγισε ο εκπαιδευτικός κύριος Άρης Παύλος που καλωσόρισε όσους συμμετείχαν.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι κύριοι Γιάννης Μέλος παραγωγός βιολογικών κηπευτικών στο Γαλατά Τροιζηνίας και ο Αιγινήτης παραδοσιακός παραγωγός κύριος Τάσος Πιτσιλός, ενώ συμμετείχαν με εργασία τους μαθητές και καθηγητές από το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας. Τέλος η Μ.Κ.Ο. "Το μήλο" απασχόλησε ευχάριστα τους μικρούς επισκέπτες της εκδήλωσης με θεατρικό παιχνίδι.

http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου