Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας θα τιμήσει αγωνιστές της Αντιδικτατορικής Αντίστασης

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 συμπληρώνονται 43 χρόνια από την επιβολή της Δικτατορίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-μνήμης και αγώνων κατά της Χούντας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, θα τιμήσει την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά ( Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανθάρου) στις 13:00 προσωπικότητες του Πειραιά που ξεχώρισαν για τη δράση τους υπέρ της Δημοκρατίας
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι:



1. Τάκης Μπενάς.( Με λαμπρή πατριωτική δράση που ξεκίνησε από τον αγώνα κατά των Ναζί, ως μαθητής της Ιωνιδείου και συνεχίστηκε μέχρι τον αγώνα κατά της Δικτατορίας)

2. Θανάσης Μαυροβουνιώτης (Βασανίστηκε για 25 ολόκληρες μέρες στο καταδρομικό «Έλλη»).

3. Παναγιώτης Χατζηπέρου (Συμμετείχε στο Κίνημα του Α/Τα «Βέλος»)

4. Ιωάννης Παλούμπης, αντιναύαρχος (ε.α) Π.Ν (Συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού)

5. Την μνήμη του Αντώνη Αμπατιέλλου (Πρωτεργάτης στο ελληνικό ναυτεργατικό Κίνημα με πλούσια αντιστασιακή δράση. Κατάφερε να μην πιαστεί από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου• έμεινε πάνω από ένα χρόνο στην παρανομία και τελικά έφυγε παράνομα στο εξωτερικό τον Ιούνιο του 1968. Εκεί δραστηριοποιήθηκε στην αντιδικτατορική πάλη. Γύρισε παράνομα στην Ελλάδα το 1973 αλλά πιάστηκε αργότερα και απελευθερώθηκε με την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ανώτατο στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής).

6. Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ρομαίν Αργυρούδη. (Διώχτηκε από τη Χούντα με το πρόσχημα ότι ήταν κομμουνιστής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου