Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ-Διαβάστε το ρεπορτάζ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια εντονότατη προσπάθεια του Δήμου Πειραιά, να καρπωθεί πλήρως, τα έσοδα που προκύπτουν από τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στο κτήριο του σχολείου και να τα χρησιμοποιήσει για σκοπούς, που ΔΕΝ αφορούν τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Ιωνίδειο.


Από ότι καταλαβαίνουμε υπάρχει ΘΕΜΑ στην Ιωνίδειο... Διαβάστε το ρεπορτάζ.




ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ!



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, πυκνώνουν οι φωνές μεταξύ των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πειραιά, για τα «λιμνάζοντα χρήματα» της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Κατά την εκτίμηση τους το κτήριο ανήκει στο Δήμο Πειραιά, αφού αποπερατώθηκε το 1936 με δάνειο που πήρε η τότε σχολική εφορία, συνεπώς τα χρήματα τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στην Τράπεζα και φτάνουν το 1.000.000 ευρώ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς που δεν αφορούν τα στεγαζόμενα σχολεία στην Ιωνίδειο αλλά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δήμου.



Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι το σχολείο βρίσκεται στο έλεος της κάθε δημοτικής αρχής, η οποία επιθυμεί να τοποθετεί σχολικές επιτροπές διαχείρισης της περιουσίας του με βάση και γνώμονα την αξιοποίηση της περιουσίας του Σχολείου προς όφελος των μικροπολιτικών της επιδιώξεων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!



Σύμφωνα πάλι με το ρεπορτάζ μας, σε εξέλιξη βρίσκεται συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια παιδαγωγικής υποβάθμισης του σχολείου με όχημα τον αποχαρακτηρισμό του από «Πειραματικό» σε απλό σχολείο της γειτονιάς.



Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Γιάννης Ξανθοπουλίδης, πιέζεται από διάφορες πλευρές να καταργήσει το σχολείο μας από Πειραματικό, στηριζόμενος στο νόμο του 1985, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, βάση του οποίου η ιδιότητα του Πειραματικού Σχολείου, διατηρείται για έξι χρόνια.



Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σχολείο θα δέχεται μαθητές μόνο από τις γύρω γειτονιές του Πειραιά, ο αριθμός των εισακτέων θα μειωθεί από 120 σε 60, και κυρίως δεν θα εφαρμόζονται πειραματικές, καινοτόμες και παιδαγωγικά ωφέλιμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες διαφοροποιούν και το σχολείο μας από τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής του Πειραιά. Έτσι μετά την κατάργηση των Προτύπων το 1985, το σχολείο απειλείται με πλήρη υποβάθμιση και ισοπέδωση.

http://www.pireaspress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου