Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Δήμου Πειραιά Γ.Οικονομόπουλου στο Β.Λαζαρίδη - ΚΑΝΑΛΙ 1

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «Πλατεία Κοραή», που παρουσιάζει στο ΚΑΝΑΛΙ 1 (90.4) ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαζαρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Γιώργος Οικονομόπουλος. Ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην τουριστική προώθηση του Πειραιά και στην παραχώρηση από το Δήμο στον Ολυμπιακό για την κατασκευή κολυμβητηρίου στον ευρύτερο χώρο του ΣΕΦ.

...





ΔΕΠΑΠ



Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε ότι για λόγους που δεν είναι αντιληπτοί, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν στήριξαν την εισήγηση του δημάρχου που αφορά στην εξυγίανση της ΔΕΠΑΠ, με αποτέλεσμα η υφιστάμενη κατάσταση να μη δίνει περιθώρια στη δημοτική επιχείρηση για λύση των προβλημάτων της. Συγκεκριμένα ο κ. Οικονομόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση του Β. Λαζαρίδη για το πώς σχολιάζει τη χθεσινή στάση δημοτικών συμβούλων που δεν συμφώνησαν με το Δήμαρχο για το άνοιγμα στις κοινωνικές, κομματικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου τόνισε: «Είναι κι αυτό ένα είδος αγκύλωσης το να μην μπορούν κάποιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η κοινωνία. Το άνοιγμα στους κοινωνικούς φορείς είναι μια επιλογή του Δημάρχου από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε το Δήμο. Όσο για το θέμα της ΔΕΠΑΠ, που όπως ξέρετε, ταλανίζεται λόγω πολλών προβλημάτων, δηλαδή κακή διαχείριση από την προηγούμενη αρχή, συσσώρευση προσωπικού χωρίς εργασιακό αντικείμενο είπε ο Δήμαρχος ότι για τη λύση όλων των προβλημάτων θα πρέπει να υπάρξει μια διαπαραταξιακό διοικητικό συμβούλιο και έκανε πρόταση ώστε πρόεδρός του να είναι η κ. Καλαγιά, δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας και συμβούλους. Δυστυχώς αυτήν την πρόταση, που εγώ πιστεύω ότι είναι εξαιρετική λύση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επιχείρηση, κάποιος δημοτικός σύμβουλος από τη συμπολίτευση αντέδρασε και συγκεκριμένα ο κ. Γκερλές, εξαπολύοντας φραστική επίθεση εναντίον της κ. Καλαγιά, η οποία αρνήθηκε τελικά να αναλάβει τη θέση του προέδρου». Σε ερώτηση του Β. Λαζαρίδη για το εάν τα κίνητρα του κ. Γκερλέ ήταν πολιτικά, ο κ. Οικονομόπουλος απάντησε: «δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα. Η επίθεση ήταν σε προσωπικό επίπεδο με το άσχημο αποτέλεσμα να μην συγκροτηθεί Διοικητικό Συμβούλιο και η λύση στα προβλήματα των εργαζομένων μετατίθεται για το μέλλον». Ο κ. Οικονομόπουλος σχολίασε επίσης και την επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΔΕΠΑΠ κ. Χαρλαύτης για τη μετάταξη εργαζομένων που μόλις μεταφέρθηκαν στο Δήμο πίσω στην ΚΟΔΕΠΑΠ, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και φαλκιδεύει την ουσία της μετάταξης των εργαζομένων στο Δήμο. «Οι Γενικοί Διευθυντές της Επιχείρησης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πριν από λίγο καιρό, θεώρησαν ότι οι υπάλληλοι που μετατάχθηκαν στο Δήμο ήταν πλεονάζον προσωπικό και τώρα τους ζητούν να γυρίσουν πίσω.







ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ:



Αναφερόμενος ο κ. Οικονομόπουλος στο θέμα της παραχώρησης του χώρου στο «Δελφινάριο» για την κατασκευή κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού, τόνισε ότι αυτή είναι η βέλτιστη λύση για τους κατοίκους του Πειραιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κατασκευή του κολυμβητηρίου στην περιοχή του ΣΕΦ θα μειώσει το θόρυβο που προκαλείται στην περιοχή από το θέατρο, γεγονός για το οποίο παραπονέθηκαν πολλοί δημότες στο παρελθόν, θα δημιουργήσει ένα Κέντρο Αθλητισμού στην Καστέλα και στο κτήμα Δηλαβέρη όπου ήταν να κατασκευαστεί εκεί το κολυμβητήριο, θα αναπτυχθεί ένας μεγάλος χώρος πολιτισμού και αναψυχής. «Ο χώρος θα αποκτήσει εγκαταστάσεις μεγάλης αξίας στην περιοχή, οι ομάδες θα μπορούν να προπονούνται καλύτερα, ο Ολυμπιακός στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και ο Εθνικός με την αποσυμφόρηση που θα δημιουργηθεί, θα μπορεί να αθλείται καλύτερα στο ήδη υπάρχον κολυμβητήριο.







ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:



Ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στη συνέντευξή του και στα θέματα του τουρισμού του Πειραιά, προβάλλοντας την πρόταση του Δημάρχου για την ανάπτυξη του σταθμού κρουαζιεροπλοίων και την αύξηση της κίνησής τους στον Πειραιά. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας συναντήθηκε με φορείς μεγάλης εταιρείας κρουαζιεροπλοίων, όπου το τέθηκαν προβληματισμοί για τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιεροπλοίων. Ο κ. Οικονομόπουλος σημείωσε ότι «Ο Πειραιάς θα γίνει κέντρο της κρουαζιέρας και θα ωφεληθεί πολύ από αυτό. Εξάλλου, σύμφωνα με το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την πόλη, προβλέπεται η ανάπτυξη του σταθμού κρουαζιέρας για την υποδοχή μεγάλων και περισσότερων πλοίων, έργο κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου