Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Έκθεση Κεραμικής από τους σπουδαστές των ΕΡΤΕΚΟ στον εκθεσιακό χώρο «Κ» του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού


Εγκαινιάστηκε χθες και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου η έκθεση κεραμικής των σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού στον εκθεσιακό χώρο «Κ» του Πνευματικού Κέντρου.

Οι σπουδαστές παρουσιάζουν αυτή την φορά κεραμικά έργα τέχνης από πηλό εμπνευσμένα άλλοτε από την φύση κι άλλοτε από την σύγχρονη τεχνολογία. Δέντρα, κύματα της θάλασσας, ψάρια, τυφώνες, υδρόγειος, μπαλόνια, βήματα χορού, αλλά και μηχανικές τροχαλίες είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν.

Η πρωτότυπη έκθεση έχει τίτλο : “Εν κινήσει ”. Κι αυτό, γιατί οι ρυθμοί της ζωής μας πάντα γρήγοροι, βιαστικοί, πολλές φορές εξουθενωτικοί μας ωθούν να βρισκόμαστε συνεχώς εν κινήσει.

Στα έργα των σπουδαστών του τμήματος κεραμικής, ο χρόνος σταματάει σε μια μοναδική στιγμή κίνησης, σαν σε φωτογραφία, υποπτευόμαστε τη συνέχεια της αλλά δεν την βλέπουμε να ολοκληρώνεται.



Πρόκειται για μια κίνηση που υπονοείται… Μια ευκαιρία να αναπολήσουμε, να σκεφτούμε, να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε, να υπάρξουμε μέσα σε μια διαφορετική, γοητευτική μορφή της κίνησης. Να σταθούμε στο ένα χιλιοστό του δευτερόλεπτου… ακινησίας της κίνησης. Στο ένα χιλιοστό του δευτερόλεπτου που ανατρέπεται η ίδια η λέξη και το νόημα της.

Τα ΕΡΤΕΚΟ και οι μαθητές τους βρίσκονται για άλλη μια φορά στη τροχιά μιας δημιουργικής κίνησης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Λίλης Μπακογιάννη που έχει και την ευθύνη της έκθεσης αυτής. Για άλλη μια φορά καταθέτουν ένα υψηλό δείγμα ποιότητας εργασίας και τεχνικής συνοδευόμενο από μεγάλη έμπνευση και φυσικά αρκετά χρόνια δουλειάς με μεράκι και πολύ ενδιαφέρον.

Οι 10 σπουδαστές που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Μαρία Βίδου, Παναγιώτης, Βοϊνάς, Δημήτρης ΄Εξαρχος, Ελένη Ευλογημένου, Ρούλα Καπετανάκη, Στέλλα Κράλη, Emma Mollet, ΄Αννα Παπαϊωάννου, Αθηνά Ρεντούμη, Γεωργία Τζιβρά.





Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 6-9μμ εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4 (1ος όροφος) 181 20 Κορυδαλλός, τηλ. 210 4963914.

http://www.korydallos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου