Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ολοκληρώνονται οι εργασίες Ν. Περάμου – Φανερωμένης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΕ Α.Ε., συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα έργα στη Νέα Πέραμο, των εργασιών που αφορούν στην ενίσχυση του προβλήτα της πορθμειακής γραμμής Ν. Περάμου – Φανερωμένης Σαλαμίνας.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΛΕ Α.Ε. έχει ως εξής :


«Ολοκληρώνονται τα έργα στη Νέα Πέραμο - Περατώθηκαν οι διαδικασίες εξομοίωσης



Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ Α.Ε.), ανακοινώνει ότι συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, οι εργασίες αποκατάστασης - ενίσχυσης της προβλήτας στην πορθμιακή γραμμή Νέας Περάμου - Φανερωμένης Σαλαμίνας, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που οριστικοποιείται στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ενισχύεται η ασφάλεια στις προσεγγίσεις των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοιαρίων ανοικτού τύπου (φέρι-μπόουτ) και στις μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων.

Με την παράδοση της προβλήτας, η πορθμιακή γραμμή θα εξυπηρετεί αρχικά και για χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, Ι.Χ. αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά και στη συνέχεια και μεγαλύτερα οχήματα.

ΕΞΟΜΟΙΩΣΕΙΣ

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν άμεσα από το ΥΠΟΙΑΝ, οι διαδικασίες εξομοίωσης για την επέκταση της δικαιοδοσίας του ΟΛΕ Α.Ε. στη θαλάσσια ζώνη, πέρα των 500 μέτρων. Με τη ρύθμιση αυτή, ο ΟΛΕ Α.Ε., θα ελέγχει σχεδόν το σύνολο της θαλάσσιας επιφάνειας του Κόλπου της Ελευσίνας, που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

• Θα δοθεί οριστικό τέλος στην αυθαιρεσία του ανεξέλεγκτου παροπλισμού πλοίων

• Θα ενισχυθεί το έργο της Επιτροπής Ανέλκυσης Ναυαγίων

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εξομοίωσης, που περιλαμβάνουν τη Νέα Πέραμο, την πορθμιακή γραμμή Νέας Περάμου - Φανερωμένης Σαλαμίνας και την Πάχη Μεγάρων.

Έτσι ο ΟΛΕ Α.Ε. θα μπορεί να προβεί αποτελεσματικότερα στην περιβαλλοντική διαχείριση του θαλάσσιου μετώπου, για την πράσινη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα με την αποτελεσματικότερη διενέργεια ελέγχων, ο ΟΛΕ Α.Ε. θα ενισχύσει τα έσοδά του, για την άσκηση της ανθρωποκεντρικής πολιτικής του.

Ο ΟΛΕ Α.Ε., προσανατολίζεται να συνεργαστεί άμεσα με τους τοπικούς φορείς και τους ΟΤΑ των περιοχών που καλύπτουν οι νέες εξομοιώσεις, για την αποτελεσματικότερη οργάνωση - διαχείριση των μαρίνων, την εξυπηρέτηση των χρηστών, αλλά και των κατοίκων, που σταδιακά, αποκτούν πρόσβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Για όλες αυτές τις δράσεις, κρίνεται ως αποφασιστικής σημασίας η καταλυτική παρέμβαση της ΥΠΟΙΑΝ Λούκας Κατσέλη, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα σε πάγια αιτήματα της διοίκησης του ΟΛΕ Α.Ε., δίνοντας λύσεις και προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη».


http://portnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου