Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δημήτρης Καρύδης: Προβλήματα προσβασιμότητας για τα ΑΜΕΑ στον Πειραιά

Το Σάββατο, 24 Απριλίου 2010, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, περπάτησε σε κεντρικά σημεία της Πόλης του Πειραιά, κάνοντας ενδεικτικά καταγραφή των προβλημάτων προσβασιμότητας που καθημερινά ταλανίζουν τα Άτομα με Αναπηρία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας συνοδεύοντας τον Βαγγέλη Αυγουλά, Τακτικό Εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης και Μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.


Από τα πρώτα τους κιόλας βήματα η κατάσταση μιλούσε από μόνη της. Η βόλτα στον πεζόδρομο της Σωτήρος και οι φωτογραφίες που ενδεικτικά παραθέτουμε, καταδεικνύουν πως η έννοια του Πεζοδρόμου σήμερα τείνει να χάσει το νόημα της… Παρόμοια και η κατάσταση επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, με τα πολλά εμπόδια να καλύπτουν τους οδηγούς όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια, τις ανάγλυφες δηλαδή πλάκες που βοηθούν τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης να προσανατολίζονται όταν κινούνται μόνοι τους.




«Ο Πειραιάς, μια πόλη με πολύ φιλόξενους ανθρώπους, μοιάζει αφιλόξενη από την είσοδο κιόλας κάποιου σ’αυτήν», δήλωσε ο Δ. Καρύδης σχολιάζοντας την κατάσταση που καθημερινά συναντά κανείς στο σταθμό του Ηλεκτρικού και το Λιμάνι του Πειραιά αλλά και στους γύρω δρόμους.



«Τα παρκαρισμένα οχήματα, οι διάσπαρτοι μικροπωλητές, τα ανοιχτά φρεάτια και οι κατειλημμένοι από τα εμπόδια οδηγοί όδευσης τυφλών, είναι φαινόμενα που συναντάμε καθημερινά στις μετακινήσεις μας εξ αιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης των συμπολιτών μας και των αποσπασματικών δράσεων των αρμοδίων φορέων», δήλωσε ο εκ γενετής τυφλός φοιτητής της Νομικής, Βαγγέλης Αυγουλάς, ζητώντας από τον βουλευτή να αναδείξουν έτσι για άλλη μια φορά και το πρόβλημα των πολύ στενών ή ανύπαρκτων πεζοδρομίων, κατάσταση που αναγκάζει τους πολίτες να περπατούν πολλές φορές στο δρόμο με αυξημένο τον κίνδυνο ατυχημάτων.
«Το πρόβλημα της δύσκολης μετακίνησης δεν αφορά μόνο τις μητέρες με τα παιδιά στα καροτσάκια ή τους πεζούς με αναπηρία, μας αφορά όλους. Είναι άμεση ανάγκη να δώσουμε λύση σε ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα, να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας…» δήλωσε ο βουλευτής Δ. Καρύδης, που ανοίγει διάλογο με τους πολίτες του Πειραιά και τους αρμόδιους φορείς μέσα από το προσωπικό του blog (www.karidisblogs.gr) για το δικαίωμα των ΑμεΑ στην προσβασιμότητα και την ελεύθερη μετακίνηση!

http://www.piraeuspress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου