Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Καρύδης Δημήτρης: Συζήτηση Ερώτησης σχετικά με λειτουργία ΟΚΑΝΑ



Την Πέμπτη, 22 Απριλίου, θα συζητηθεί στην πρωινή ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μαρία-Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου , ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης σχετικά με τη λειτουργία και το μέλλον του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά.




Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:




«Από το 2001 λειτουργεί στο οικονομικό και διοικητικό κέντρο του Πειραιά θεραπευτική Μονάδα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ, την οποία επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες εξαρτημένα άτομα. Είναι γεγονός ότι οι μονάδες αυτές προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο και η αναγκαιότητά τους δεν αμφισβητείται από κανέναν.



Η χωροθέτηση όμως του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο του Πειραιά, σε μια παλαιά ακατάλληλη πολυκατοικία, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διότι δεν ανταποκρίνεται, ούτε στις βασικές ανάγκες των θεραπευομένων, αλλά ούτε και στις ομαλές συνθήκες λειτουργίας της πόλης. Τα εξαρτημένα άτομα που παρακολουθούν το πρόγραμμα και κύρια αυτά που το έχουν εγκαταλείψει, μετέτρεψαν την περιοχή σε «πιάτσα» διακίνησης ναρκωτικών και εγκληματικών συμπεριφορών με ότι αυτό συνεπάγεται.



Ο Δήμαρχος Π. Φασούλας, ο Νομάρχης Γ. Μίχας, Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, οι Πρόεδροι της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών, Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί φορείς της πόλης, έχουν επισημάνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τις απαράδεκτες συνθήκες συνύπαρξης του ΟΚΑΝΑ με το εμπορικό κέντρο της πόλης και έχουν ζητήσει επισταμένα την μετεγκατάσταση της μονάδας ώστε να λειτουργήσει με βάσει τους διεθνείς κανόνες και πρακτικές.



Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός.



1.Είναι ενήμερη για τις απαράδεκτες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο του Πειραιά, τόσο στους θεραπευόμενους όσο και στους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες και εμπόρους της ευρύτερης περιοχής;



2.Εξετάζει την άμεση μετεγκατάσταση της μονάδας σε κατάλληλο νοσοκομειακό χώρο ακολουθώντας το παράδειγμα της μετεγκατάστασης ανάλογης μονάδας του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας σε κατάλληλο χώρο του Νοσοκομείου «Σωτηρία»;»



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ



Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών – ΠΑΣΟΚ

http://trelopeiraiotes.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου