Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μήνυμα Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας σε μια από τις πιο τρικυμιώδεις στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και τους έλληνες πολίτες, σε μια περίοδο πολύ σκληρής και επώδυνης δοκιμασίας.


Εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, νέοι και νέες, όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, πληρώνουμε δυστυχώς πολύ ακριβά το τίμημα των λαθών του πρόσφατου παρελθόντος. Λάθη εγκληματικά που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση και στην ύφεση. Λάθη απερίσκεπτα που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Με μια οικονομία καχεκτική τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας, με μια οικονομία ευάλωτη στους παγκόσμιους τοκογλύφους που μήνες τώρα έχουν στήσει ένα αδυσώπητο και επαίσχυντο κερδοσκοπικό παιχνίδι στην πλάτη του ελληνικού λαού, στις δικές μας πλάτες.


Σήμερα όλοι μας, καλούμαστε να σηκώνουμε το βάρος μιας μεγάλης ευθύνης. Και η μεγάλη, ιστορική ευθύνη όλων μας είναι να ξεπεράσουμε τον δύσκολο κάβο στον οποίο βρισκόμαστε, να αντιστρέψουμε την πορεία της χώρας και να χαράξουμε μια νέα, δυναμική, ελπιδοφόρα ρότα για την εθνική μας οικονομία, την εθνική μας αξιοπιστία, την εθνική μας αυτοτέλεια, την εθνική μας περηφάνια.


Ξέρουμε ότι μπορούμε. Μπορούμε να κατακτήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.





Η 1η του Μάη που συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις θυσίες των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, μας δείχνει το δρόμο. Το δρόμο το δύσκολο, τον τραχύ, ταυτόχρονα όμως το δρόμο της ευθύνης. Συλλογικής και ατομικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου