Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Δήμου Πειραιά Γ.Οικονομόπουλου στο Β.Λαζαρίδη ΚΑΝΑΛΙ 1

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον Δημοσιογράφο Βασίλη Λαζαρίδη και στην εκπομπή «Πλατεία Κοραή» του «Καναλιού Ένα 90,4 fm» ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Γιώργος Οικονομόπουλος. Ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της καθαριότητας του Δήμου, στα έργα που είναι σε εξέλιξη ή αναμένεται να ξεκινήσουν, στο πρόγραμμα επισκέψεων Υπουργών στον Πειραιά για συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή σε αναπτυξιακά προγράμματα, στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων καθώς επίσης και σε θέματα πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναλυτικά ο κ. Οικονομόπουλος επισήμανε ότι:




Επισκέψεις υπουργών της Κυβέρνησης στον Πειραιά







«Υπάρχουν σημαντικά θέματα που προωθεί η Δημοτική Αρχή και χρειάζονται τη συνεργασία της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών» τόνισε ο κ. Οικονομόπουλος αναφερόμενος στο πρόγραμμα επισκέψεων Υπουργών στην πόλη του Πειραιά και συμπλήρωσε ότι: «Για το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου της ΧΡΩΠΕΙ θα υπάρξει συνάντηση με την υπουργό κ. Μπιρμπίλη, για την κατασκευή του Σχολείου της Ραλείου θα υπάρξει αντίστοιχη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας την κ. Διαμαντοπούλου, για το θέμα των μεταναστών θα υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου με τον κ. Χρυσοχοϊδη και τέλος για τις μεταφορές, το τραμ και τις μονοδρομήσεις ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με τον κ. Σηφουνάκη ως αρμόδιο για θέματα των Μεταφορών». Τέλος ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνεργασία του Δήμου με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, για την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Σχεδίου για τον Πειραιά

Καθαριότητα



Αναφερόμενος στις πρόσφατες πράξεις των συνδικαλιστών της καθαριότητας του Δήμου, μεταξύ αυτών και των συμβάντων στο «Κανάλι Ένα» ο κ. Οικονομόπουλος σημείωσε πως: «Οι Πειραιώτες στο σύνολό τους έχουν καταδικάσει τα γεγονότα αυτά, που αμαυρώνουν, δυσφημούν και αδικούν την πόλη στο Πανελλήνιο και θα πρέπει να καταλάβουν πως από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στα εργασιακά τους δικαιώματα, οφείλουν να εργάζονται και να κρατούν την πόλη καθαρή».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο ο Δήμος σχεδιάζει και εφαρμόζει ένα σύνολο μέτρων που αφορά στην καθαριότητα, όπως την ανακύκλωση, τα press containers, τους ρομποτικούς κάδους, τα απορριμματοφόρα οχήματα φυσικού αερίου, τους μπλε κάδους και που όμως αδικούνται από τη συμπεριφορά των εργαζόμενων. «Γίνεται μια συνολική προσπάθεια αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας Καθαριότητας, όπως η διεύθυνση οδοσάρωσης, η εφαρμογή τηλεματικής στα οχήματα, η ηλεκτρονική διαχείριση της καθαριότητας και όλα αυτά αμαυρώνονται από την προσπάθεια ορισμένων» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονομόπουλος.







Αθλητισμός



Αναφερόμενος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, στο θέμα της συνάντησης του Δήμαρχου Παναγιώτη Φασούλα με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Γιάννη Συγγελίδη για το θέμα της κατασκευής κολυμβητηρίου, χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση στην εν λόγω ομάδα μέρους της έκτασης του πάρκου Δηλαβέρη και επισήμανε ότι: «Η τωρινή Δημοτική Αρχή έκανε ένα συνολικό σχεδιασμό και στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Σχεδίου για τον Πειραιά, εξασφάλισε πόρους για το πάρκο Δηλαβέρη όπου ήδη υπάρχει μελέτη ύψους 5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία χώρου πολιτισμού και αναψυχής για τους πολίτες. Παράλληλα όμως αποδεσμεύθηκε και ο χώρος ώστε να δημιουργηθεί στο χώρο του «Δελφιναρίου» -που έχει τις προδιαγραφές - το Κολυμβητήριο». Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο θα αντιμετωπισθεί επίσης και ένα μεγάλο πρόβλημα ηχορύπανσης που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της Καστέλας, από το θέατρο που είναι εγκαταστημένο στον ευρύτερο χώρο.

«Δεν είναι όμως το θέμα του Κολυμβητηρίου είναι μια γενικότερη συνεργασία που θέλουμε να έχουμε όχι μόνο με τον Ολυμπιακό αλλά και με τις άλλες ομάδες του Πειραιά. Στο πλαίσιο του προγράμματος που έχουμε «Πειραιάς- Αθλητική Πρωτεύουσα της Ελλάδας» και εκεί εντάσσεται ένας μεγάλος αριθμός δράσεων», σημείωσε ο κ. Οικονομόπουλος.







Περιβαλλοντική πολιτική





Όπως τόνισε ο κ. Οικονομόπουλος η Δημοτική Αρχή Πειραιά υποστηρίζει προγράμματα και εφαρμογές με οικολογικό – περιβαλλοντικό περιεχόμενο και συμπλήρωσε ότι: «Το δημοτικό κτίριο που αναγείρεται στην λεωφόρο 34ου Συντάγματος στον Πειραιά και παραδίδεται προς χρήση τις επόμενες ημέρες (θα στεγάσει τη Δημοτική επιχείρηση για τους μετανάστες) χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά μέσα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας». Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο η Δημοτική Αρχή Πειραιά σε όσους πολίτες εφαρμόσουν τα φωτοβολταϊκά μέσα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα τους καταλογίζονται Δημοτικά Τέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου