Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ο Δήμαρχος Π.Φασούλας επισκέπτεται το 7ο Λύκειο - Το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με Φωτοβολταϊκά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας θα επισκεφθεί την Τετάρτη 14-4-10 στις 12 το μεσημέρι, το 7ο Λύκειο Πειραιά (Χορμοβίτου και Ψαρών), το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων.




Η εγκατάσταση και η λειτουργία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έγινε δυνατή χάρη στην πρωτοβουλία, την επιμονή και την προσπάθεια του Δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και Διαμερισματικού Συμβούλου, κ. Μιχάλη Ψαρούδη για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών εμποδίων.




Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΣΚ. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2009. Το κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 80.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΣΚ.



Χρειάστηκαν 11 μήνες για να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ και να υπογραφούν οι συμβάσεις πώλησης μεταξύ της 101ης Σχολικής Επιτροπής και της ΔΕΗ και αγοραπωλησίας με το ΔΕΣΜΗΕ για 25 χρόνια.





Από τις 26-6-09 ξεκίνησε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στις 18-2-2010, έγινε η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.





Η ισχύς της εγκατάστασης είναι 19,5 ΚW και τα ετήσια έσοδα υπολογίζονται στα 13000-15000 ευρώ. ( Ας σημειωθεί ότι τα ετήσια έσοδα του σχολείου από την κρατική χρηματοδότηση δεν ξεπερνούν τα 11.000 ευρώ.)



Ο στόχος είναι:

-Με τα έσοδα να αναβαθμιστεί η ποιότητα των σχολικών κτιρίων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών,

-Να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης του περιβάλλοντος, με την Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,

-Να ενθαρρύνει τη μαθητική νεολαία της πόλης να ασχοληθεί με τη χρήση φιλικών με το περιβάλλον, μορφών ενέργειας.



Επιδίωξη του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα είναι να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα σε όλα τα σχολεία του Πειραιά που σε συνδυασμό με άλλα βιοκλιματικά μέτρα θα μετατραπούν σε « πρότυπα πράσινα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου