Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Άμεση αντίδραση υποψηφίου δημάρχου Σαλαμίνας της παράταξης ‘Πρώτα η Σαλαμίνα’

Άμεση ήταν η αντίδραση του υποψηφίου δημάρχου Σαλαμίνας και επικεφαλής της παράταξης ‘Πρώτα η Σαλαμίνα’ Νίκου Ράπτη σχετικά με το θέμα της κατάρρευσης της προβλήτας της Μεγαρικής Ακτής του πορθμείου Φανερωμένης – Νέας Περάμου την 5η Απριλίου 2010.

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου 2010 με το παρακάτω κατεπείγον έγγραφο ζήτησε την άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με στόχο την επίλυση του μείζονος θέματος που προέκυψε.


1. Με αφορμή τη κατάρρευση / καταστροφή του προβλήτα (κρηπιδώματος) της Μεγαρικής Ακτής του πορθμείου Φανερωμένης – Νέας Περάμου την 5η Απριλίου 2010 με αποτέλεσμα τη διακοπή εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου, απαιτείται έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων Ν.3463/2006 για λήψη απόφασης ενεργειών άμεσης αποκατάστασης και παράλληλα την εξακρίβωση των συνθηκών και αιτιών της εν λόγω κατάρρευσης/καταστροφής του κρηπιδώματος. Σε περίπτωση άμεσα προγραμματισμένου δημοτικού συμβουλίου, να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη.
2. Το θέμα κρίνεται ως εξαιρετικά επείγον για τους παρακάτω αναφερόμενους (ενδεικτικά) λόγους:α. Αποκλεισμός της δυτικής πρόσβασης της Σαλαμίνας (Αττική Οδός/ Δυτική Ελλάδα).β. Ταλαιπωρία και εργασιακές επιπτώσεις για εκατοντάδες συμπολιτών μας σε καθημερινή βάση.γ. Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον οδικό άξονα και στο πορθμείο Παλούκια – Πέραμα.δ. Δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά επικειμένης της καλοκαιρινής περιόδου (εκτιμάται ότι η αποκατάσταση θα διαρκέσει μεγάλη χρονική περίοδο)


ε. Χρονική επιβάρυνση πρόσβασης στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.


3. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας (σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου) το ταχύτερο δυνατόν.Με εκτίμησηΝίκος Ράπτης

http://salamina-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου