Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Προληπτική παρέμβαση του Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση της επιδημικής ασθένειας των φοινικών

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, μόλις εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας των φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι, σε ιδιωτικό χώρο στο Ν. Φάληρο και προκειμένου να προληφθεί η εξάπλωση του, έδωσε εντολή στη διεύθυνση πρασίνου και περιβάλλοντος να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την προστασία των φοινίκων που κοσμούν επί δεκαετίες πολλές από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής.





Έτσι σήμερα, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Αξαρλή και της Προέδρου του Γ΄ Διαμερίσματος κ. Αθηναϊδας Αφεντούλη, συνεργεία της διεύθυνσης πρασίνου του Δήμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά και το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα προχώρησαν στις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.


Η ασθένεια αυτή των φοινίκων, που ήρθε στην Ελλάδα, από εισαγόμενους φοίνικες, έχει πάρει τελευταία επικίνδυνες επιδημικές διαστάσεις και απειλεί να τους εξαφανίσει.



Η διεύθυνση πρασίνου και περιβάλλοντος του Δήμου Πειραιά παρακολουθεί καθημερινά τους φοίνικες και επεμβαίνει προληπτικά όπου χρειάζεται, προκειμένου να ανακόψει και να εξαλείψει τη μετάδοση του κόκκινου σκαθαριού σε άλλα φοινικόδεντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου