Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πετυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ‘’Σπίτι του Μανιάτη’’(οδός Πραξιτέλους 215) στον Πειραιά, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010 εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση των Απανταχού Μανιατών ''Η ΜΑΝΗ'', με τα εξής θέματα :



* Παρουσίαση των βιβλίων της Μανιάτισσας πολυγραφότατης συγγραφέως κας Κατερίνας Καριζώνη «Ο Μονόφθαλμος και άλλες πειρατικές ιστορίες» και το «Μεγάλο Αλγέρι» των εκδόσεων Καστανιώτη. Προλόγισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παρασκευάς Χονδροκούκης και μίλησαν για τα έργα της οι κ.κ. Βίκυ Παπαπροδρόμου φιλόλογος-μεταφράστρια και Σπύρος Δόϊκας συγγραφέας-μεταφραστής.


* Ομιλία του Μανιάτη σύγχρονου Παυσανία κ. Δημήτρη Κουφάλη, βιομηχάνου – οικονομολόγου - συγγραφέα, για το συγγραφικό του έργο και για την οικονομία.



* Απονομή τιμητικής διάκρισης ως ελάχιστο φόρο τιμής στο άξιο τέκνο της Μάνης το οποίο στις 9-1-2010 διαφύλαξε τα ιερά και όσια της φυλής μας, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στον Μανιάτη–Εύζωνα Ιωάννη Ανδρεάκο. Την πλακέτα παρέλαβαν συγκινημένοι οι γονείς του.







Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παρασκευάς Χονδροκούκης και ο έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Νικόλαος Καλαποθαράκος. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Φιλιππάκος. Συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης κ.κ. Αντώνης Ξεπαπαδάκος, Χρήστος Τσιλιβάκος και ο κ. Παναγιώτης Λάσκαρης.



Επιστολές έστειλαν ο Δημήτρης Καρύδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄Πειραιά και Αθανάσιος Δαβάκης βουλευτής Ν.Δ. Λακωνίας, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.



Παρόντες στην εκδήλωση, που συγκέντρωσε πολύ κόσμο, εκτός των άλλων ο επίτιμος Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κ. Παναγιώτης Αντωνάκος, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυάραβου κ. Γιώργος Πλαγιανάκος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α΄Πειραιά κ. Τάκης Μάλαγας, ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Χουσέας,ο εκδότης κ. Ιωάννης Λαζαράκος, η δημοσιογράφος – εκδότης και μέλος της Ένωσης Γυναικών Μάνης κ. Μαρία Τσέγκα, ο Θεατρικός Συγγραφέας – Πρόεδρος του Συλλόγου Διρού και Έφορος πολιτιστικών της ¨Ένωσης κ. Αντώνης Ξεπαπαδάκος, ο πρώην Γενικός Δ/ντής της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Βάθειας κ. Γιάννης Ξυπολιτάκος, ο Γεν. Γραμμ. του Πνευματικού Ομίλου κ. Μιχάλης Αβούρης, ο Λαϊκός ζωγράφος της ιστορίας της Μάνης κ. Δημήτρης Κοντάκος, ο Γλύπτης κ. Πέτρος Γεωργαρίου, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μουσείου Μ. Κάσση κ. Νικόλαος Ανδρεάκος, από το Σύλλογο Υδραίων ο κ. Γιώργος Μουνδρέας, ο εκδότης – δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κανατσέλης και πολλοί άλλοι επώνυμοι συντοπίτες μας.
 
http://www.piraeuspress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου